New Book Collective

Dood op kasteel Brémont – M.L. Longworth

Ik hoorde veel positieve verhalen over deze Provencaalse mysteries. Ik wil New Book Collective bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dood op kasteel Brémont
Auteur: M.L. Longworth
Uitgever: Manteau / New Book Collective
Aantal pagina´s: 319
ISBN: 9789022338599

Korte samenvatting:

Als de edelman en documentairemaker Étienne de Brémont de dood vindt na een val uit het raam van het oude, onbewoonde chateau van de familie, gonst het in de stad van de geruchten. Was het een ongeval, een wanhoopsdaad of moord?

Onderzoeksrechter Antoine Verlaque vermoedt boos opzet. Als hij verneemt dat Marine Bonnet als jong meisje de familie Brémont goed heeft gekend, roept hij haar hulp in. Het altijd zo idyllische Aix-en-Provence lijkt opeens te wemelen van de mensen die van de dood van Brémont geprofiteerd kunnen hebben, onder wie playboy en polospeler François – de broer van Étienne – die diep in de schulden zit en zich inlaat met nogal ongure figuren. Wanneer de speurders hun lijst van verdachten aan het inkorten zijn, sterft er weer iemand. Ditmaal is er geen twijfel mogelijk dat het moord betreft.

Wat vond ik ervan?:

De cover van dit boek sprak me meteen aan. Een mooie grote wonen omringd door mooie velden met bloemen.
Antoine Verlaque en Marine Bonnet worden geconfronteerd met moorden. Wanneer een bekende dood gevonden wordt gonzen de geruchten door de stad. Was het een ongeluk of toch moord?
Marine heeft als jong meisje de familie van de doodde man gekend. Verlaque roept haar hulp in. Maar de twee hoofdpersonages hebben een verleden met elkaar waardoor soms de communicatie tussen hen wat moeilijk maakt.

Ik merk dat ik ontzettend veel moeite heb om in het verhaal te komen. De vele personages en het alsmaar benoemen van elk detail maakt dat ik snel afgeleid raak en me niet helemaal kan vastklampen aan het verhaal. Voor iemand die houdt van beeldend schrijven is dit een boek naar het hart, maar helaas is de hoeveelheid aan de details die ik krijg voor mij echt een no-go. We krijgen ook veel Franse zinnen voor onze kiezen waardoor voor mij de flow waarin ik zit als ik lees toch wel enorm afzwakt.

Gaandeweg het verhaal komt er iets van spanning door nog een moord die er gepleegd wordt. Dit zorgt ervoor dat ik het verhaal wil uitlezen zodat ik weet hoe het allemaal in elkaar steekt, maar helaas is dit voor mij geen hoogvlieger.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *