New Book Collective

Het eerste avontuur van Sherlock Holmes ~ Een studie in rood – Sir Arthur Conan Doyle

Toen ik het persbericht kreeg van dit boek was ik direct nieuwsgierig. Sherlock Holmes is altijd wel leuk om te lezen en met de beloofde mooie illustraties vond ik het ook een aantrekkelijk boek voor Britt. Ik wil New Book Collective bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een studie in rood
Auteur: Sir Arthur Conan Doyle
Uitgever: New Book Collective
Aantal pagina´s: 124
ISBN: 9789002278204

Korte samenvatting:

Ontmoet samen met dokter Watson de beroemde detective met een fantastisch vermogen tot waarneming en deductie.
Een klassieker uit de detectiveliteratuur opnieuw uitgebracht in een prachtig geïllustreerde uitgave.

Wat vonden wij ervan?:

In dit verhaal zien we hoe dokter Watson Sherlock Holmes ontmoet. Dit gebeurd door een persoon die met beide bekend is. Het is leuk om te lezen hoe dit duo zich langzaamaan beter leert kennen en met elkaar leren te leven.
Sherlock Holmes is heel excentriek in zijn doen en laten, voor velen blijft het dan ook een raadsel. Dokter Watson is weer het tegenovergestelde en dat maakt dat ze aan elkaar moeten wennen. Of ja aan elkaar, eerder Watson een Sherlock. Want Sherlock maakt zich om niets of niemand druk.

Ik vind het grappig om te lezen dat Sherlock al dingen kan benoemen over mensen zonder dat zij dit hebben aangegeven. Hij doorziet dingen vrij snel en dat maakt hem zo excentriek voor andere mensen.

Ik was in de veronderstelling dat dit boek voor kinderen op deze manier uitgegeven was. Maar al snel tijdens het lezen kwamen we erachter dat het voor Britt niet helemaal het verhaal was. Het is fijn geschreven, alleen is het niet ‘kinderlijk´. De illustraties maken het voor haar dan wel weer goed. De ene keer is het een zwart wit tekening en dan worden we weer beloond met een mooie ingekleurde versie. Het formaat van het boek is het voor ons beide niet. Het is door zijn formaat wat onhandig om te lezen.

Desalniettemin is het een mooi stukje literatuur in een nieuw jasje. Iedereen is wel groot geworden met de verhalen van deze detective en zijn vriend de dokter. Samen lossen ze veel zaken op en staan ze sterk.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *