The House of Books

Juice – Heleen van Royen

Toen ik zag dat er een nieuw boek van van Royen kwam was ik direct nieuwsgierig. Ik wil Uitgeverij The House Of Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Juice
Auteur: Heleen van Royen
Uitgever: The House Of Books
Aantal pagina´s: 349
ISBN: 9789044364491

Korte samenvatting:

De 42-jarige Claire Jansen is een succesvolle artiestenmanager. Ze beschouwt haar artiesten als familie en gaat voor ze door het vuur. Als een van haar jonge talenten het mikpunt wordt van een juicekanaal, bedenkt Claire een gewaagd plan om haar mensen beter te beschermen. Is dit een briljante zet of maakt ze de problemen alleen maar groter?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Claire. Zij is een succesvolle artiestenmanager. Haar mensen beschouwd ze als familie en wil dan ook ver voor ze gaan om dit te beschermen. Een van haar talenten wordt het mikpunt vaan juicekoningin Angel. Claire bedenkt een plan om haar mensen te beschermen. Maar al snel komen we erachter dat dit plan niet helemaal vlekkeloos verloopt.

Angel is een sterke persoonlijkheid die voor niets of niemand bang is, zo lijkt. Zij gooit alles wat ze van haar speurneuzen krijgt op straat om zo maar haar kliks en bekendheid te krijgen.
Claire komt meteen in de verdediging wanneer haar artiest Laila door Angel in het verkeerde daglicht wordt gezet. Wat ik merk is dat het verhaal zich makkelijk laat lezen. Je kijkt mee door de ogen van Claire en voelt soms zelfs de woede van deze. Want hoe kan het toch dat er zoveel rukbaarheid wordt gegeven over wat er online komt te staan. Mensen volgen dit en gaan van waarheid uit, maar dat is zeker niet altijd het geval.

De hoofdstukken zijn kort van stuk, maar dit mag de pret zeker niet drukken. Van Royen weet het in ieder hoofdstuk zo af te ronden dat je eigenlijk wel weer door wilt met het volgende. Je wilt gewoon weten wat er verder nog gaat gebeuren.

Niet alleen het werk van Claire staat centraal, we krijgen ook een inkijkje in haar privéleven. Hierin is ze even beschermend als naar haar artiesten toe. Alleen dit is zo afgeschermd dat niemand weet van haar vriend en haar dochter. Haar dochter is wel bekend onder de artiesten van Claire, maar daar blijft het dan ook bij. Want alles kan gebruikt worden blijkt maar weer eens uit dit verhaal.
De verhaallijn van Claire met haar vriend is niet voor tere zieltjes. Van Royen weet ons expliciet te vertellen wat er zich allemaal afspeelt tussen de lakens. Ik heb me er niet aan gestoord, maar kan me wel indenken dat niet iedereen het prettig vind.

Van Royen laat in dit verhaal lief en leed zien en durft zelfs dieper te gaan. Er komen thema´s aan bod die ze met respect weet neer te zetten. En het is niet iets wat je niet verwacht, langzaamaan werkt ze naar zo´n zwaarder thema toe.

Claire moet in dit verhaal alle ballen hoog zien te houden. Een roman vol vriendschap, verbintenis en vooral er voor elkaar zijn. Een roman met een diepere laag maar ook zeker met genoeg humor. Ik heb genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *