Uitgeverij Ellessy

Verstrikt – Ivonne Wilken

Ik kreeg via Instagram een berichtje van Ivonne Wilken of ik interesse had om haar boek te lezen. Na het lezen van de flaptekst was ik wel nieuwsgierig. Mede ook omdat de cover me zo enorm aantrok. Ik wil Uitgeverij Ellessy bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Verstrikt
Auteur: Ivonne Wilken
Uitgeverij: Ellessy
Aantal pagina´s: 272
ISBN: 9789464494167

Korte samenvatting:

Een eiland in de Oslofjord met eindeloze luchten en een bevroren zee is door al zijn bewoners verlaten. Behalve door Torill, een 70-jarige vrouw. Onverwacht krijgt ze een huisgenoot: Ragnar, een student filosofie die onderdak nodig heeft. Hoewel ze niet op hem zit te wachten, krijgen ze een sterke band. Ragnar ontwikkelt echter hevige angsten. Zijn wiet-gebruik en de geïsoleerde ligging van het eiland spelen hem parten. Maar het meest verontrustend is de stormachtige nacht die blootlegt wat verborgen had moeten blijven. En dan is er nog Ivar. Hij keert terug naar het eiland om zijn jeugdliefde, Torill, te veroveren. Wat heeft hij met haar duistere verleden te maken?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Torill en Ragnar. Torill is een vrouw die alleen is blijven wonen op een eiland zonder mensen om zich heen. Ragnar gaat na het lezen van een oproep bij Torill inwonen en gaat vanuit daar zijn leven lijden. Hij gaat naar school en houdt een oogje in het zeil want Torill is zeventig. Torill ziet het in het begin niet zitten om een oppas te krijgen, maar om haar zoon een plezier te doen tolereert ze de jonge Ragnar. Ondanks dat deze twee personages elkaars tegenpolen zijn krijgen ze en goede band.
Tijdens een storm komt iets wat verborgen had moeten blijven naar boven en dat maakt dat Torill wat nerveuzer is. En dan komt ook nog Ivar terug naar het eiland, de jeugdliefde van Torill.

Een thriller die voor mijn gevoel wat langzaam op gang komt. We lezen vanuit twee personages waarvan je genoeg informatie krijgt. Maar we lezen ook vanuit een wat kleiner personage en deze komt voor mij wat moeilijk uit het stof. Wat het voor mij wel prettig maakt is dat Wilken gebruikt maakt van korte hoofdstukken. En ze weet ieder hoofdstuk zo te eindigen dat ik toch weer wil doorlezen. Maar de echte thriller-spanning zoals ik deze al vaker heb mogen ervaren mis ik helaas. Maar het doet geen afbreuk op het verhaal. Het is een mysterieus verhaal dat zich lekker laat lezen.

Ragnar is in deze de personage waarbij ik als lezer het meeste voelde. Hij ontwikkelt door drugsgebruik en het eenzame bestaan op het eiland angsten. Wilken weet met veel liefde en gevoel deze weer te geven waardoor dit personage het echtst voelt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *