Geknipt voor elkaar – Mienke Fijen
Toen ik de oproep voorbij zag komen van Uitgeverij Zomer & Keuning dat ze op zoek waren naar bloggers die mee wilde touren in een blogtour, heb ik direct een mail gestuurd. Dankjewel voor mijn recensie-exemplaar.
Gegevens van dit boek:
Titel: Geknipt voor elkaar
Auteur: Mienke Fijen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina´s: 304
ISBN: 9789020553796
Korte samenvatting:
‘Geknipt voor elkaar’ van Mienke Fijen is een romantische feelgood over prille liefde, verkeerde keuzes en een nieuwe start. Kappers Lara en Boyd zeggen hun autoritaire werkgever Jules vaarwel en beginnen een eigen kapsalon. Wanneer Jules lucht krijgt van hun plannen, stelt hij alles in het werk om roet in het eten te gooien. Op een dag ontmoet Lara Thijs, de introverte fietsenmaker van verderop in de straat, en langzaam ontstaat er iets moois tussen de twee. Waar Lara in het verleden teleurgesteld is in de liefde, heeft Thijs zo zijn eigen uitdagingen in het leven. Durven ze zich open te stellen voor elkaar?
Wat vond ik ervan?:
Lara en Boyd werken samen in een kapsalon. Zij werken onder het toeziend oog van Jules en sinds hij de scepter zwaait is het werkplezier ver te zoeken. Op een van de vele avonden die Boyd en Lara samen zijn besluiten ze hun droom uit te gaan voeren. Samen een kapsalon beginnen.
Boyd en Lara kennen zich al vanaf de kappersschool. Ze kunnen lezen en schrijven met elkaar.
Wanneer ze een pand vinden voor een salon begint het harde werken. Samen maken ze er het beste van en gebruiken de goede eigenschappen van elkaar om te krijgen wat ze willen.
Lara heeft een goede band met haar broer Mick. Zij zijn twee handen op een buik. Ze hebben geen contact meer met hun ouders en zijn dus overgeleverd aan elkaar. Ze zijn hecht geworden door het verleden.
Zowel Lara als Boyd hebben al snel hun oog laten vallen op Thijs, hij heeft in de straat waar zij hun kapsalon opzetten een fietswinkel. De eerste kennismaking tussen Lara en Thijs bezorgt je meteen een glimlach rond je mond.
Thijs heeft ook een verleden en hierdoor heeft hij een soort van gebruiksaanwijzing en het heeft dan ook veel overredingskracht van zijn broer Bas nodig om dit te omarmen en weer te gaan leven.
In deze roman is er vooral een groei te zien bij Thijs. Hij omarmt zijn gebruiksaanwijzing en durft langzaamaan weer te gaan leven.
De schrijfstijl van Mienke is erg prettig. Zij weet met een leuke humoristische manier veel passages aan me te geven. Ik heb dit boek echt met een glimlach gelezen, ondanks de lessen die er geleerd moeten worden voor sommige personages. En wat ik heel leuk vond als Limburger is dat het verhaal zich afspeelt in Maastricht en er ook dialecte woorden in voor komen.
We lezen dit verhaal vanuit het oogpunt van Lara en Thijs. We krijgen de ontmoetingen en gevoelens van beide kanten te zien. De struggle die ze voeren krijg je als lezer ook mee. En dat maakt dat je een geheel krijgt. De andere personages die voorbij komen zoals Bas, Boyd en Jules zijn een goed aanvulling op het verhaal. Ze voegen iets toe aan de hoofdpersonages en hun verhaal.