Pelckmans

Een tweede kans voor kerst – Robin Hart

Ik zag bij andere bookstagrammers deze leuke cover voorbij komen. De titel maakte me nog nieuwsgieriger. Ik wil Pelckmans Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een tweede kans voor kerst
Auteur: Robin Hart
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina´s: 223
ISBN: 9789463378130

Korte samenvatting:

Rosalie heeft haar eigen lingeriezaak en is voorzitter van de middenstandsraad in East Hazelwood. Ze heeft haar zaakjes min of meer op orde, tot er plots een fusie met buurgemeente Oxbury op tafel ligt. Rosalie heeft zo haar redenen om er alles aan te doen om dat te vermijden, zelfs als ‘alles’ een neprelatie aangaan met de man die ze niet kan uitstaan betekent.

Victor is bestsellerauteur en eigenaar van Plantastic. Als voorzitter van de middenstandsraad van West Hazelwood moet hij samen met Rosalie in vijf maanden tijd een onvergetelijk winterdorp op poten zetten als hij een fusie met Loxington wil voorkomen.

Alsof hun opdracht nog niet moeilijk genoeg is, worden ze op de vingers gekeken door een nationale tv-ploeg die op het verhaal van de twee star-crossed lovers is gesprongen.

Naarmate de maanden vorderen zwelt niet alleen de kerstsfeer aan, maar lopen ook de spanningen tussen Rosalie en Victor op. Alleen lijken ze dat zelf steeds minder erg te vinden…

Wat vond ik ervan?:

Rosalie leeft in East Hazelwood. Zij runt haar eigen lingeriezaak en is voorzitter van de raad van hun gemeenschap. Ze heeft haar leven op orde totdat ze hoort dat ze waarschijnlijk moeten fuseren met buurgemeente Oxbury. Ze heeft zo haar redenen om te zorgen dat dit niet gebeuren gaat.
Victor is een bekende auteur en eigenaar van een bloemenzaak. Hij is voorzitter van West Hazelwood. Samen met Rosalie moeten ze in vijf maanden tijd een heus winterdorp op poten zetten willen ze dat beide Hazelwood gemeenschappen niet met andere gaan fuseren/

Alsof dit al geen uitdaging an sich is worden Rosalie en Victor ook nog gevolgd door een tv-ploeg. Want ze doen zich voor als setje en dat is maar wat leuk om kijkcijfers te trekken. De twee denken dat de ander ze niet kan uitstaan, maar wij als lezer hebben al snel in de gaten dat dit niet helemaal klopt. Zeker zijn er trekjes die ze niet aanstaan, maar er is zeker ook sprake van een bepaalde aantrekkingskracht.

Een roman die zich vlot laat lezen. Beide hoofdpersonages hebben zo hun redenen waarom de gemeenschap waar ze in wonen niet mogen fuseren. Maar dat er sprake is van chemie tussen Victor en Rosalie dat is al vrij snel duidelijk.

Het einde had ik niet zien aankomen en vond het dan ook echt een domper op het verhaal. Maar dat mag de pret niet drukken. Uiteindelijk is er toch een happily ever after.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *