Zomer & Keuning

Cockleberry Bay 1 – Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Ik zag zoveel enthousiasme bij bloggers voorbij komen over dit boek dat ik enorm nieuwsgierig werd. Ik heb mezelf het boek dan ook cadeau gedaan. Die teckel voorop heeft mijn hart gestolen 🙂

Gegevens van dit boek:

Titel: Het winkeltje in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 350
ISBN: 9789020537598

Auteur:

Nicola May stond met ‘het winkeltje in Cockleberry Bay’ een maand lang op nummer 1 in de Amazon Kindle Store. Het leest dan ook als de Eurostar, vol kleurrijke personages en met allerlei twists. Je leeft van begin tot eind met Rosa mee en waant je echt in Engeland. ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ is het eerste boek in de Cockleberry Bay – serie.

Korte Samenvatting:

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken. 

Wat vond ik ervan?:

Wat een heerlijke feelgood is dit boek. Je kijkt mee in het leven van Rosa Larkin. Dat van de een op de andere verandert wanneer zij van iemand een winkel erft in Cockleberry Bay.

Rosa leert hier op haar eigen benen staan. Ze bloeit steeds meer op en durft mensen toe te laten.

Dit eerste deel zorgt ervoor dat je kennis maakt met de mensen in Cockleberry Bay. Je leeft iedere hoofdpersoon kennen. Sommige hebben het goed met Rosa voor maar er zijn ook mensen die wat streken met haar uithalen.

De flauwe grappen en de humor in dit verhaal kan ik wel waarderen. Het verhaal laat zich vlot lezen en door de kleine twisten die naar voren komen tijdens het lezen blijf je gekluisterd aan dit boek.

Ik ben helemaal fan Hot Dog. Hij komt zo vaak terug in dit verhaal, hij is het beste maatje van Rosa. Hij is ook afgebeeld op de cover van het boek. Ik was meteen verliefd op de cover van dit boek. Hij voelt als een feelgood aan. En dat is zeker wat dit boek je geeft. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat er in de volgende delen gebeuren gaat.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *