Uncategorized

De kliniek – Martine Kamphuis

Toen ik de cover van deze thriller voorbij zag komen bij Uitgeverij de Crime Compagnie wist ik; die wil ik lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De kliniek
Auteur: Martine Kamphuis
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 302
ISBN: 9789461094681

Auteur:

Martine Kamphuis (1963) werkt als psychiater en verwerkt haar vakkennis in haar boeken. Bij De Crime Compagnie publiceerde ze onder andere de populaire trilogie over de jonge psychologe Wynona Post.

Korte samenvatting:

Na haar artsexamen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiënten. Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt en daar vervolgens zelf de schuld van krijgt, wil ze het liefst vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt.

Wat vond ik ervan?:

De cover van dit boek trok meteen mijn aandacht. De bebloede hand op het raam van de deur. Ik ben meteen gefascineerd.

Het verhaal is van begin af aan makkelijk te vormen. De schrijfstijl is prettig waardoor ik meteen in het leven van Sanne getrokken wordt. Sanne is net afgestuurd en is op zoek naar een baan. Echter de ziekenhuizen bij haar in de buurt hebben haard afgewezen. En haar vriend Brandon zou toch graag willen dat Sanne in de buurt een baan vind. Wanneer Sanne dan bij een tbs-kliniek solliciteerd en de baan krijgt verandert haar leven helemaal.

Haar relatie met Brandon verloopt niet helemaal soepel. Haar nieuwe baan is leuk en ze leert veel maar er bekruipt haar ook een ongemakkelijk gevoel. Er kloppen zoveel dingen niet.
Sanne is niet iemand die stil blijft zitten, ze gaat op onderzoek uit. Hierdoor komt ze meer te weten dan haar lief is en loopt zelfs haar leven gevaar.
Sanne is enorm alert, ziet dingen die andere niet lijken te zien.Of willen ze dit niet zien? Sanne is er niet helemaal zeker meer van. De spanning blijft de gehele tijd in het verhaal totdat we bij het einde komen en alles op zijn plaats valt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *