Dag een – Abigial Dean
Als lid van de online Thrillerleesclub van Uitgeverij HarperCollins kregen wij het boek ‘Dag een´. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.
Gegevens van dit boek:
Titel: Dag een
Auteur: Abigail Dean
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 398
ISBN: 9789402714531
Korte samenvatting:
De toneelopvoering van de basisschool van het slaapstadje Stonesmere wordt ruw verstoord wanneer een schutter plotseling het vuur opent. Uren later is Marty’s moeder Ava dood, haar armen beschermend om de kinderen gevouwen aan wie ze lesgaf.
Terwijl de stad probeert het gemeenschapsgevoel terug te vinden in de nasleep van de tragedie, ontstaan er scheuren en daarmee samenzweringen. Wie is de geheimzinnige figuur die Marty achtervolgt terwijl ze worstelt met haar verdriet? En hoe zit het met de groep mensen die volhoudt dat de schietpartij nooit heeft plaatsgevonden?
Samen met haar jeugdvriend Leo probeert Marty het mysterie van de noodlottige dag te ontrafelen, en stukje bij beetje wordt de pijnlijke waarheid onthuld…
Wat vond ik ervan?:
In Stonesmere wordt ieder jaar een toneelopvoering gedaan aan het einde van het schooljaar. Echter verloopt het dit jaar niet zo fijn als dat het normaal gaat. Er wordt een aanslag gepleegd tijdens deze voorstelling. Marty´s moeder Ava, de juf van een klas, komt hierbij om het leven. Zij komt om het leven met de armen om haar leerlingen heen.
De stad probeert zich bij elkaar te houden om deze tragedie te overkomen. Echter zijn er genoeg scheuren in het verhaal en komt de ene samenzwering na de andere op tafel.
Een verhaal dat vanuit verschillende perspectieven vertelt. Ieder hoofdstuk is aangeduid met de naam vanwaar we lezen. We maken ook tijdsprongen met deze personages. Ik merk dat ik hierdoor al snel de draad kwijt ben. Ik vind het moeilijk om mijn aandacht bij het verhaal te houden. Door de verschillende perspectieven wordt je overladen door informatie, en deze strookt niet altijd met hoe het ook daadwerkelijk gegaan is. Ik merk hierdoor dat ik niet echt in het verhaal kom.
De personages worden goed uitgewerkt, maar op een manier waardoor je heel veel informatie toekomt. Hierdoor moet je echt met je hoofd bij het verhaal blijven wil je het kunnen volgen. En soms sloeg ik hier de plank helemaal mis, en moest ik weer terug naar het begin van het hoofdstuk om het voor mezelf weer helder te krijgen.