Zomer & Keuning

De kleur van Colorado – Rebecca Yarros

Ik zag bij Uitgeverij Zomer & Keuning weer een mooie titel voorbij komen van Rebecca Yarros. Ik lees graag haar verhalen en was dan ook weer heel erg benieuwd naar haar nieuwste. Hierbij bedank ik de uitgever voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De kleur van Colorado
Auteur: Rebecca Yarros
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 446
ISBN: 9789020537963

Auteur:

Rebecca Yarros is een hopeloze romanticus. Ze weet als vrouw van een militair als geen ander waar ze over schrijft. Yarros veroverde Nederland met haar series Flight & Glory en The Renegades. Daarnaast schreef ze de stand-alone ‘De laatste brief’, die vele lezers aan het huilen maakte.

Korte Samenvatting:

Camden Daniels keerde zes jaar geleden terug van het slagveld zonder zijn jongere broer. Niemand in zijn thuisstad in Colorado kon hem dat vergeven. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis. Terug naar het verraad, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. Rebecca Yarros vertelt een uniek verhaal over verlies en rouw, over leegte en liefde.

Wat vond ik ervan?:

Iedere keer wanneer ik aan een boek van Rebecca Yarros begin wordt ik omwikkeld door de liefde die er in dat boek voorkomt. Je voelt je altijd een van de personages. Het verhaal laat zich makkelijk lezen en hier en daar zit er een vleugje spanning maar ook humor in.

We lezen dit verhaal vanuit Camden. Hij komt naar huis om samen met zijn broer Xander voor hun vader te zorgen die aan beginnende alzheimer leidt. De broers kunnen het niet eens worden over de zorg van hun vader. En dit zorgt voor genoeg bittere gesprekken tussen de broers.

Ook lezen we vanuit Willow. Het buurmeisje van de gebroeders. Ze kennen zich al vanaf hun geboorte en hebben vroeger menig uurtje met elkaar gespeeld. Er was altijd wel iets tussen Camden en Willow. Maar in hun jeugd heeft Willow zich laten verleiden door Sullivan, het andere broertje van Camden en Xander. Helaas is dit jongere broertje gestorven tijdens een missie.

Willow en Camden voelen zich nog steeds tot elkaar aangetrokken. Maar kunnen zij wel samen zijn met het verleden dat geweest is? Zijn zij echt voor elkaar bestemd?

Het kat en muis spel in dit verhaal is heerlijk. Ze kennen elkaar door een door en dat zorgt soms voor hilarische momenten. Maar ook kunnen ze met elkaar praten wat ervoor zorgt dat het verhaal een dieperliggende grond zit. Het is niet alleen maar de liefde waar dit vertelsel over gaat, maar ook omgaan met een zieke ouder, omgaan met rouwverwerking. Een boek waarover nagedacht is door de schrijver en waarom ik het wederom graag gelezen heb.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *