Zomer & Keuning

De Wensmuur – Mia Sheridan

Ik zag vaak het boek ‘De Wensmuur’ voorbij komen op mijn social media kanalen. Nadat ik de flaptekst gelezen had was ik wel heel erg benieuwd geworden naar het boek. Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor de epub die ze me toegestuurd hebben.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Wensmuur
Auteur: Mia Sheridan
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 416
ISBN: 9789020536256

Auteur:

Mia Sheridan debuteerde in Nederland met Stilte, waarover boekblogger Lisa van Leave No Story Behind schreef: ‘Een geloofwaardig en realistisch, maar vooral integer verhaal.’ Alleen maar jij is de tweede roman van Sheridan die in het Nederlands verscheen.

Korte Samenvatting:

Balletdanseres Clara verhuist in ‘De wensmuur’ van Mia Sheridan naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah. 

Cover:

De cover van dit boek vind ik prachtig. Er zitten zoveel details op dat je iedere keer wel weer iets nieuws ziet. De witte tekst steekt mooi af op de donker blauwe ondergrond. De kleine rode roosjes als detail vind ik er mooi bij passen. Dit is zeker een boek dat ik in de boekhandel op zou pakken.

Het verhaal:

Clara is verhuisd naar een nieuwe stad, ze kent er niemand. Maar wil hier haar droom waarmaken en balletdanseres worden. Ze voelt zich alleen in deze nieuwe stad. Vooral omdat haar zieke vader nog thuis is en ze niks meer voor hem kan doen.
Ze kan goed overweg met een buurvrouwtje op leeftijd. Van haar hoort Clara over een tragisch liefdesverhaal op de Windisle plantage.

Clara is hier meteen door gefascineerd en gaat naar de muur toe die bij deze plantage hoort. Hier komt ze in contact met Jonah. Jonah leeft al jaren achter de muren van de Windisle plantage. Hij heeft een ongeluk gehad en schuwt zich nu voor iedereen.
Maar door de gesprekken met Clara begint hij nieuwe dingen te voelen en ontdekken waardoor hij weer meer uit zijn schulp kruipt. Is dit ware liefde?

Wat vond ik ervan?:

Allereerst wil ik nogmaals terug komen op de cover. Ik heb het boek alleen al voor de cover aangeschaft. Op de ereader komt hij toch voor mij minder goed tot zijn recht. Ik vind deze echt adembenemend mooi. Er zitten zoveel details in. En heb bij elk detail dat ik zag me afgevraagd of ik dit ook in het boek terug zou vinden.

De personages in dit boek zijn goed uitgewerkt. Zowel die van Jonah en Clara als die van het tragische liefdesverhaal, Angelina en John. Beide verhalen hebben me helemaal in hun ban waardoor je als het ware door het verhaal zweeft.

Er komen in dit boek veel emoties aan bod. En ieder van deze is uitgewerkt. Ze worden zo beschreven dat je ze daadwerkelijk kunt voelen door de tekst te lezen. Waardoor ik nog meer in het verhaal zat.

Er wordt in dit verhaal gewisseld van het tragische liefdesverhaal van toen en het verhaal van nu. Dit is goed aangegeven.

Ik ben aangenaam verrast door dit boek, een mooi sprookje verhult in een nieuw jasje.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *