Uitgeverij Zomer & Keuning,  Zomer & Keuning

Kompas serie – Zuidenwind – Brittainy C. Cherry

Ik mocht voor Uitgeverij Zomer & Keuning meelezen in de blogtour rondom het eerste deel van de Kompas-serie. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Zuidenwind
Auteur: Brittainy Cherry
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 352
ISBN: 9789020544039

Korte samenvatting:

Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist Kennedy naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen.

Wat vond ik ervan?:

De cover sprak me al direct aan. De man die wegkijkt. De mooie blauwe tinten in de titel. Fan van deze voorkant. De flaptekst beloofde ook veel goeds.

We lezen dit verhaal vanuit de twee hoofdpersonages. Namelijk Kennedy Lost en Jax Kilter. Wanneer Kennedy na het overlijden van haar dochtertje en het stranden van haar huwelijk door haar dus opgevangen wordt komt ze terecht in Havenbarrow. Iedereen wil meteen weten wat een alleenstaande vrouw daar komt doen. Het nieuwsgierige van de mensen in het dorp vond ik grappig. Achter het huisje waar Kennedy in zit ligt een afgelegen bos. Maar eigendom van een dorpsbewoner. Wanneer Kennedy op een dag door het bos dwaalt en uitkomt bij een veld vol bloemen, leert ze deze eigenaar kennen. Ze vindt hem maar arrogant en een klootzak. Vanaf daar begint het verhaal zich te ontwikkelen.

Jax heeft geen fijne jeugd gehad en heeft hierdoor een enorme muur om zich heen gebouwd. Hij is de klootzak van Havenbarrow. En dit heeft hij in de loop van de jaren steeds meer als masker gebruikt om iedereen op afstand te houden. En dan is daar buurvrouw Kennedy. Iets in haar herkent hij maar hij weet niet wat. Wanneer de twee erachter komen dat ze vroeger beste vrienden waren, brokkelt zijn muur voor haar laag voor laag af.

Samen kunnen ze de grote stormen des levens aan. Hij is haar maan en zij is zijn zon. Wat een geweldig mooi verhaal. En dan heb ik het niet alleen over het romantische gedeelte. Het boek bevat veel meer dan dat. Het bevat de rauwheid van rouwen, de kritische opmerkingen van andere en het beeld dat je van jezelf weer moet zien op te bouwen naar iets positiefs. Dit eerste deel in de Kompas-serie heeft me weten te fascineren. De schrijfstijl heb ik als erg prettig ervaren en kijk uit naar de volgende delen van deze serie.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *