Ambo|Anthos

Perfecte Prooi – Helen Fields

Ik zag bij Uitgeverij Ambo Anthos dat er een tweede deel uit kwam van de serie van Helen Fields. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Perfecte prooi
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s paperback: 477
ISBN: 9789026351297

Auteur:

Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Ze voelt zich het meest thuis in Schotland. Perfecte Prooi is het tweede deel van een verslavende serie die zich daar afspeelt, met in de hoofdrollen Lux Callanach en Ava Turner.

Korte Samenvatting:

Tijdens een rockfestival valt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek dood neer. Zijn buik is met één haal opengesneden. Niemand heeft de moordenaar gezien. Een week later wordt in een vuilcontainer het lichaam van een basisschoollerares aangetroffen. Ze is gewurgd met haar eigen sjaal. Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motieven vaststellen. Ze tasten in het duister, totdat blijkt dat de slachtoffers op diverse gebouwen in de stad met graffiti worden beschreven. Dan ontdekken ze dat de boodschappen geschreven zijn voordat de mensen vermoord werden en begrijpen ze dat de moordenaar zijn volgende slachtoffer zo aankondigt. Hoe onschuldiger de prooi, hoe beter…

Wat vond ik ervan?:

Het voelt weer vertrouwd om tussen Ava en Luc te vertoeven in dit deel. Wanneer er iemand uit het verleden bij Ava in de buurt komt wordt Luc toch wel heel jaloers. En daarbij hebben ze ook nog eens te maken met iemand die moorden zodanig pleegt dat er weinig of geen sporen achterblijven waardoor ze in het duister tasten.

Wederom komen in dit verhaal van Fields de levens van Ava en Luc met elkaar in aanraking. Ze zijn niet alleen collega’s maar kunnen ook op vriendschappelijke voet met elkaar overweg en soms lijkt dit toch wel het een en ander in de weg te zitten.

De moorden die gepleegd worden zijn te gruwelijk voor woorden en ik moet de auteur hier echt een pluim voor geven. Alles is tot in de details beschreven waardoor je een echt beeld kunt maken van hetgene zij schetst, hoe vreselijk dit ook soms is.

We hebben de collega’s die in dit deel voorbij komen ook al mogen ontmoeten in het eerste deel. Ze worden dan ook niet meer helemaal beschreven, maar wanneer je eenmaal in het verhaal zit weet je weer wie, wie is en is het alsof je nooit iets anders gelezen hebt tussendoor.

Ik kijk alweer uit naar het volgende deel in deze serie.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *