De Crime Compagnie

In de knel – Heleen Smit

Ik mocht voor Uitgeverij De Crime Compagnie In de Knel lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: In de knel
Auteur: Heleen Smit
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 280
ISBN: 9789461094759

Korte samenvatting:

De wanorde is groter dan ooit op de boerderij van haar ouders.
Kan Noor het bedrijf nog redden en ten koste van wat?

Noor Aalberts is gelukkig met haar stadse leven in Amsterdam, al staat dat in groot contrast met haar jeugd in de Achterhoek. Na een noodkreet van een familielid keert Noor terug naar de boerderij waar ze is opgegroeid. Ze treft een complete chaos aan en haar vader is nergens te bekennen…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Noor. Zij heeft zich jaren geleden terug getrokken van haar jeugd in de Achterhoek en is een leven gaan opbouwen in Amsterdam. Na een verontrustend telefoontje van oma keert Noor terug naar de boerderij waarop zij is opgegroeid. Wat ze daar aantreft is niet te beschrijven. En daarbij, haar vader is ook nog eens spoorloos.

Noor weet niet zo goed hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren. Er is veel achterstallig werk en ze gaat dan ook meteen aan de slag. Haar broer blijft een beetje de kat uit de boom kijken en doet soms wat geheimzinnig. Maar Noor heeft zich altijd een vreemde eend gevoeld tussen haar familieleden. Dus ook hier kijkt ze niet raar van op. De moeder van Noor is een mens apart. Zoals de wind waait, zo waait zij ook. Je weet nooit wat je van haar verwachten kan.

Noor blijft op zoek naar haar vader en komt achter geheime zaken waardoor ze meteen in de gaten heeft dat haar vader niet op het rechte pad was. Haar broer is hierin meegegaan en wil nu maar wat graag de boel overnemen. Hulp van buitenaf willen moeder en zoon niet, terwijl Noor net zoiets heeft van alle beetjes helpen.

Dit verhaal laat zich makkelijk weglezen, Smit heeft een fijne schrijfstijl. Ik had niet door hoe het zou eindigen en wie nu precies wat op zijn kerfstok had staan. Dit heeft Smit leuk weten te brengen, het bleef tot de laatste hoofdstukken een raadsel. Zeker de moeite waard om te lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *