Geen categorie

Aangespoelde verhalen

Ik kreeg van Alexander Roessen een berichtje of ik de verhalenbundel Aangespoelde verhalen wilde lezen. Na het lezen van het persbericht was ik enthousiast. Ik wil Droomvallei Uitgeverij dan ook bedanken voor dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Aangespoelde verhalen
Auteur: Elly van Driel, Esther van der Ham, Marianne Leerkes, Guido Mortelmans, Lucy Neetens, Guus Norden, Rinske Oenema, Tineke van der Poll, Janine van de Raadt, Alexander Roessen, Titia Schut, Marieke Simons, Melania Somers, Remda Spoelstra, Joke Zwaal.
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij
Aantal pagina’s paperback: 203
ISBN: 9789492844613

Korte Samenvatting:

Tijdens een verblijf op Ameland schreven vijftien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek. Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan de zeehondenopvang. Auteurs: Elly van Driel, Esther van der Ham, Marianne Leerkes, Guido Mortelmans, Lucy Neetens, Guus Norden, Rinske Oenema, Tinke van der Poll, Janine van de Raadt, Alexander Roessen, Titia Schut, Marieke Simons, Melania Somers, Remda Spoelstra, Joke Zwaal. De bundel en de schrijfweek is een initiatief van Marelle Boersma.

Cover:

De cover vind ik leuk met de zeehonden voorop. Vooral ook omdat 1 euro van elk aangekocht boek wordt gedoneerd aan de zeehondenopvang.

Het verhaal:

Dit boek bevat 15 verhalen van 15 auteurs. Allemaal hebben ze als rode draad de wadden in hun boek. De verhalen zijn opgedeeld in de vier seizoenen.

Wat vond ik ervan?:

Deze bundel bevat verhalen van verschillende genres. Wat ik als prettig ervaar. De een is spannend en de ander zweeft romantiek doorheen. Zo is ieder verhaal anders.

Wat ik fijn vind aan een bundel met verhalen is dat ik een verhaaltje per keer kan lezen. Dan ‘hoef’ ik niet perse door te lezen om ergens achter te komen.

Wat ik knap vind van korte verhalen is dat de auteurs met veel is relatief weinig tekst moeten verwerken. En dat is in deze bundel zeker gelukt. Voor mij was ieder verhaal ‘af’. Je waant je met deze bundel echt op Ameland. Een pluspunt als je door het verhaal van een auteur waant in een bepaalde plaats. Knap gedaan!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *