Geen categorie

De Ware – John Marrs

Ik kreeg van OverAmstel uitgevers deze thriller thuisgestuurd. Ik was meteen benieuwd naar dit boek. Dankjewel!

Gegevens van dit boek:

Titel: De ware
Auteur: John Marrs
Uitgever: OverAmstel
Aantal pagina’s paperback: 399
ISBN: 9789044356137

Auteur:

John Marrs is freelance journalist en woont in Londen. De afgelopen twintig jaar interviewde hij celebrities voor kranten en tijdschriften. Zijn werk is gepubliceerd in onder meer Guardian’s Guide, Guardian Online, Huffington Post en the Independent. Van de Ware zijn in het Verenigd Koninkrijk 150.000 exemplaren verkocht en van het boek wordt een Netflix-serie gemaakt.

Korte Samenvatting:

Een eenvoudige DNA-test is genoeg om jouw perfecte partner te vinden. Het bedrijf Match Your DNA kondigde aan het gen te hebben gevonden dat ons verbindt met onze zielsverwant. Sindsdien zijn miljoenen mensen gematcht. Maar de ontdekking leidt ook tot talloze verbroken relaties en ideeën over daten, romantiek en liefde zijn totaal veranderd. Nu krijgen vijf totaal verschillende mensen het bericht dat ze een match hebben. Ze staan op het punt de ware te ontmoeten. Maar niet iedereen zal nog lang en gelukkig leven. Zelfs zielsverwanten hebben geheimen, en sommige zijn schokkender dan je denkt…

Cover:

De cover dat dit boek maakt me nieuwsgierig. Je ziet geen prenten of dergelijke voorop waardoor je toch gaat afvragen waarom het boek meeslepend en duister is. Het enige van prent wat er op staat is een hartje gemaakt van bloed. En je ziet op de kaft enkele bloedspatjes.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over je perfecte match vinden door middel van DNA. Mensen geven hun DNA af om zo in een data-base opgenomen te worden en te worden gematcht aan hun perfecte match. Je zou hierdoor je zielsverwant vinden. Maar of dit allemaal zo gaat zoals het bedacht is, dat ondervind je in dit verhaal vanuit het perspectief van verschillende mensen.

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal wordt gelezen vanuit vijf personen; Mandy, Christopher, Jade, Nick en Ellie. Het gaat per hoofdstuk over een persoon en je krijgt een kijkje in zijn of haar leven en de mensen die daarbij horen.
Ik vind de personen goed uitgewerkt. Je kunt je een goed beeld van ze maken. Wat het makkelijk lezen maakt. Ze hebben allemaal een link met Match Your DNA. Voor de een loopt dit beter af dan voor de ander.

De hoofdstukken zijn niet lang van stuk. En ze zijn allemaal mooi aangeduid aan het begin met de naam van diegene waar het hoofdstuk over gaat. Dat maakt het overzichtelijk. En ieder hoofdstuk eindigt op een punt waardoor je toch door wilt blijven lezen.

Waar op de cover staat dat het een meeslepend, duister verhaal is heeft dit voor verhaal voor mij niet het ’thriller’ effect. Het was wel spannend op het einde aan, maar dit was voor mij meer een spannende roman.

Begrijp me niet verkeerd ik heb genoten van dit boek. En doordat ieder hoofdstuk toch wel iets had, wilde ik doorlezen en was het boek dan ook in een mum van tijd uit. Er zitten wendingen in die ik niet zag aan komen en waardoor je toch steeds verder wilde lezen omdat je wil weten hoe het nu zit. Doordat het boek zo lekker vlot lees raad ik het ook zeker aan, maar wil je echt een thriller lezen dan zul je een ander boek moeten oppakken.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *