Geen categorie

Te mooi om waar te zijn – Olga van der Meer

Ik kreeg een persbericht of ik het boek Te mooi om waar te zijn van Olga van der Meer wilde lezen. Na het lezen van de flaptekst was ik meteen om. Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor het opsturen van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Te mooi om waar te zijn
Auteur: Olga van der Meer
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 224
ISBN: 9789401915229

Auteur:

Olga van der Meer-de Bel (Den Haag, 1963) is getrouwd en heeft samen met haar man John 2 dochters. Als kind schreef zij verhaaltjes en opstellen maken vond zij altijd heel leuk. Als 12-jarige stuurde zij haar eerste manuscript naar een uitgever. Na de MAVO (middelbare detailhandelopleiding) heeft zij in diverse winkels gewerkt. Later bij een marktonderzoekbureau werkzaam op freelance basis. Eerste boek – Liesbets beslissing – verscheen in 1993. Sinds 1993 fulltime auteur en daarbij nog een dag in de week werkzaam als instructrice bij het marktonderzoeksbureau. Behalve het schrijven van boeken, schrijft zij ook mee in de Favoriet-romans (series Kinderafdeling, Kraamkliniek, Dokter Anne Maas en Lidy van der Poel) en verder iedere maand twee korte verhalen die zijn gebaseerd op waar gebeurde feiten voor het tijdschrift Anoniem. Op bol.com vind je alle boeken van Olga van der Meer, waaronder het nieuwste boek van Olga van der Meer.

Korte Samenvatting:

Als de gescheiden Marion in ‘Te mooi om waar te zijn’ van Olga van der Meer een relatie krijgt met Harro, lijkt het leven ten goede te keren. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar vriendinnen, die door Harro op meerdere manieren worden geholpen. Maar wat eerst zo mooi lijkt, verandert in diepe ellende als Harro een oplichter blijkt te zijn. Tot ieders verbazing kiest Marion er na die ontmaskering alsnog voor om met hem verder te gaan. ‘Te mooi om waar te zijn’ is Olga van der Meer op haar best: ze weet de bizarre keuzes van Marion heel geloofwaardig neer te zetten.

Cover:

Dit is een mooi hardcover boek. Op de voorkant zie je de zee met drie strandstoelen. Alleen op de cover af zou ik dit boek niet zo snel oppakken. Maar de flaptekst heeft me wel overtuigd.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Marion. Zij heeft een vervelend verleden als het om mannen gaat. Wanneer zij een nieuwe woning betreed komt haar vriendin Rianne haar helpen. En Christa schuift even later ook bij. Rianne en Christa hebben beide een vriend. En ze komen allemaal bij elkaar op de verjaardagen.
Op een kerstdag dat ze samen vieren straalt Marion. Ze heeft een man leren kennen en ze is verliefd. Harro heet deze man, ze hebben elkaar leren kennen in de wachtkamer bij de huisarts. Zij en Harro zijn nu twee weken samen. De andere vrienden vragen Marion om Harro te bellen en hem ook uit te nodigen om deze kerstdag samen te vieren.
Harro wordt meteen door de groep opgenomen. Met zijn zessen brengen ze veel tijd door. Serge de man van Rianne is niet helemaal happy in zijn baan. Harro biedt hem een baan aan bij zijn eigen bedrijf. Na lang wikken en wegen neemt Serge deze baan aan.
Harro heeft op zijn verjaardag een verrassing voor iedereen. Ze gaan twee weken lang op een cruise. En ze hoeven er niks voor te betalen. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Fred de vriend van Christa vertrouwt het allemaal niet. Maar Harro weet alles mooi te verantwoorden en ze stemmen erin toe. Er mogen ook andere mensen mee op deze cruise maar die moeten per persoon 200 euro betalen.
Tot op een dag Marion naar Rianne belt en verteld dat Harro verdwenen is met het geld en zijn spullen.. Dan stort de wereld voor Rianne en Serge in.

Wat vond ik ervan?:

Het verhaal laat zich vlot lezen. Je leest over Marion, Rianne, Serge en hun zoon Danny en Christa en Fred die een lat-relatie hebben. Er wordt niet echt ingegaan op hoe de personages qua uiterlijk uitzien. Dus een echt beeld kan ik me niet van ze maken.

Wanneer Marion op een kerstdag bij Rianne en Serge thuis komt en verteld verliefd te zijn laten de andere vrienden Harro meteen toe in hun leven. Ik vind hoe snel het gaat wel een beetje onrealistisch. Prima dat je de vriend van je vriendin toe laat. Maar ik vind dat ze al vrij snel helemaal in to Harro zijn. Behalve Fred die zijn onderbuikgevoel niet stop gezet krijgt.
Ook Marion is wat te goed gelovig door na twee weken meteen te gaan samenwonen met Harro. Nu kan dit ook de situatie die Harro schetst met zich meebrengen. Maar in mijn optiek, gaat het allemaal wat te snel.

Harro beloofd gouden bergen. Bied Serge een nieuwe baan aan. Laat hem een contract tekenen. Hij brengt zijn verhaal heel goed. In het begin twijfelt Serge. Gaat zelfs met het contract langs een notaris. Maar alles lijkt te kloppen.
Harro nodigt iedereen uit op een van zijn schepen om een cruise te maken. Door wat financieringsprobleempjes vraagt hij de vriendengroep om andere mensen/vrienden/familie enthousiast te maken voor de cruise. Voor tweehonderd euro per persoon kunnen ze dan mee gaan op de cruise voor twee weken. De manier zoals Olga van der Meer Harro zijn verhaal laat doen vind ik goed. Je gaat hem echt geloven. Alles is onderbouwd, hij heeft over een antwoord op. Het is allemaal te mooi om waar te zijn.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Het verhaal laat zich lekker vlot lezen. Het is mooi om te lezen hoe Rianne en Serge zich door hun moeilijke tijd heen worstelen.

Je merkt dat de groep vrienden ook na dit gebeuren allemaal nog hecht blijft. En dat ze zelfs voor Marion willen zorgen. Maar wat wil Marion? Zij is nog steeds heel erg gek op Harro en trapt in zijn praatjes. Komt dit nog goed? Blijft de vriendengroep bestaan? Ik ga hier niet verder op in, want dan vertel ik je meteen het einde van het verhaal ;).

Al met al een leuk boek met een waardevolle les. Geloof niet meteen alles wat iemand je voorschotelt. Geeft je onderbuik gevoel aan dat het niet klopt. Graag dieper, stel vragen totdat je duidelijkheid heb. Of haak af. Want soms zijn dingen gewoon weg te mooi om waar te zijn.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *