Kluitman

Grenzeloos – Marlies Slegers

Ik mocht voor uitgeverij Kluitman en de Perfecte Buren deze novelle lezen van Marlies Slegers. Ik wil ze daar beide voor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Grenzeloos
Auteur: Marlies Slegers
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina´s: 96
ISBN: 9789020609622

Auteur:

Marlies Slegers groeide op in Indonesië. Tijdens haar jeugd hield ze dagboeken bij en schreef ze verhalen en gedichten. Op haar achttiende verhuisde ze naar Nederland, waar ze commerciële economie studeerde. Het schrijven bleef echter lonken. Ze schreef korte verhalen voor volwassenen en richtte zich op verhalen voor kinderen. Inmiddels heeft ze meer dan twintig boeken op haar naam staan, waaronder de serie ‘I Love Liv’ en het handboek Soci@l Kids – Je kind op social media.

Korte Samenvatting:

Wanneer de zestienjarige Tabitha op een avond bij Dox en zijn vrienden is, loopt alles uit de hand. Tabitha weet niet meer precies wat er gebeurd is. Stemde ze toe? Of ging Dox over haar grenzen heen? Iedereen heeft zijn eigen versie van het verhaal. Haar vriendin Eline, die er die avond bij was, vindt dat Tabitha gewoon haar mond moet houden. Dox ontkent alles. Job twijfelt of hij zijn vriend moet steunen of moet opkomen voor Tabitha. Tabitha vraagt zich af of ze aangifte moet doen. Wie kan ze in vertrouwen nemen? En wie spreekt de waarheid?   Grenzeloos is een verhaal over seksueel overschrijdend gedrag, schuld en grenzen respecteren. Nee. Is. Nee. 

Wat vond ik ervan?:

Er is een feestje bij Dox thuis, een van de populaire jongens op school. Tabitha is meegegaan met haar vriendin Eline, zij heeft een relatie met de beste vriend van Dox genaamd Alain. 
Tabitha wordt de dag na het feestje wakker met een pijnlijk lijf en gaten in haar geheugen. Zij wijt dit aan het teveel nuttigen  van alcohol tijdens het feestje. Op school is het een heus roddelcircuit en Tabitha weet niet wat nu de waarheid is. Totdat de ex van Dox beweert dat er een filmpje van die beruchte avond is. Gaandeweg het verhaal kom je als lezer te weten wat er precies die avond gebeurd is.  

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. De hoofdpersoon in dit verhaal is Tabitha. Je leest over haar thuis situatie en over haar vriendschap met Eline. Zij is in deze novelle de persoon die in mijn optiek het beste uitgewerkt is. 
Eline is bevriend met Tabitha en ze heeft een relatie met Alain. Alain is de beste vriend van Dox, de jongen die het feestje gaf. 
Dox is de populaire jongen op school, die tijdens het feest net vrijgezel is na zijn relatie met Merel. 
Dan lezen we ook nog vanuit Job, een jongen die op het feest aanwezig was en wat filmpjes gemaakt heeft.

De thema’s die naar voren komen zijn vriendschappen, verkering, relatie, verkrachting/aanranding en MeToo. Deze laatste zijn best wel beladen. Maar zeker de moeite waard om over geschreven te worden. Er zijn tegenwoordig genoeg jeugdigen maar ook ouderen, die met deze thema’s in aanraking komen. 
Het mooie aan de vriendschappen in dit verhaal is dat je merkt dat ze sterk zijn. Ongeacht de zware druk die op sommige mensen rust, kiezen ze allemaal voor het juiste. Hoe moeilijk dit voor een aantal ook is. 

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *