Kluitman,  Pepper Books

Alias – het laatste uur – Eva Burgers

Ik heb al eerder werk van Eva Burgers mogen lezen. Toen ik zag dat er een eerste deel uit een serie uitkwam wist ik die wil ik graag lezen. Ik wil Uitgeverij Pepperbooks bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Het laatste uur
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Pepperbooks
Aantal pagina’s paperback: 187
ISBN: 9789020608878

Korte samenvatting:

Julia maakt deel uit van Alias, een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Wanneer Alias wordt ingezet bij de moord op een Haagse studente, wordt een ontsnapte tbs’er al snel gezien als de verdachte. Maar Julia heeft haar twijfels. Koppig gaat ze buiten haar bazen om door met het onderzoek, terwijl haar privéleven ook steeds meer onder druk komt te staan.

Wat vond ik ervan?:

In dit boek maken we kennis met het Alias rechercheteam. Julia maakt deel uit van dit team dat gespecialiseerd is in opsporingen. In dit deel wordt Alias ingezet bij een moord op een Haagse studente. Al vrij snel denken ze dat het een ontsnapte TBS’er is die deze moord op zijn geweten heeft. Maar Julia heeft haar twijfels en zoekt dit buiten haar bazen om uit.

Vanaf het begin wordt je meegenomen door Julia in al haar bevindingen. Zowel haar privé leven komt aan bod maar ook haar werk. Haar privé heeft de laatste maanden ook wat hobbels gekend en hier weet Julia niet altijd even goed mee om te gaan. Want waarom laat ze bepaalde mensen nog toe? Terwijl ze er zo’n onderbuik gevoel bij heeft. Ook het rouwen komt aan bod. Mooi verwerkt door Burgers.

Dat Julia koppig is staat al vanaf het begin centraal, dit is wel echt een karaktereigenschap dat losmakend verbonden is met dit hoofdpersonage. De titel komt ook mooi overeen met het feit dat de toekomst van Alias op losse schroeven staat, dus het laatste uur kan zo geslagen hebben. Julia weet zich zo vast te bijten in deze zaak en de onderste steen boven te halen.

Een eerste deel dat voor mij smaakt naar meer. Dus Eva, wanneer kan ik het volgende deel in de Alias-serie verwachten?

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *