The House of Books

Bonuskind – Saskia Noort

Ik ben een enorme fan van Saskia Noort en toen ik zag dat er een nieuw boek van haar kwam wist ik dat ik die graag wilde lezen om hem erna bij mijn verzameling te kunnen plaatsen. Ik wil Uitgeverij The House of Books bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Bonuskind
Auteur: Saskia Noort
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s: 270
ISBN: 9789044351040

Auteur:

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien landen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Ook haar laatste thriller ‘Huidpijn’ werd lovend ontvangen en was met 200.000 exemplaren een van de best verkochte boeken van 2016. ‘Bonuskind’ is haar achtste thriller.

Korte samenvatting:

Vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. met alle gevolgen van dien.

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk, na lange tijd weer een boek van Saskia Noort dat ik mag lezen. Ik kan altijd zo genieten van haar boeken. Haar verhalen komen op mij heel overdacht over. Alles lijkt op het einde als puzzelstukjes in elkaar te vallen.

Dit verhaal lezen we vanuit Lies, zij is vijftien jaar en woont samen met haar broertje Luuk deeltijd bij mama en de andere tijd bij papa en zijn nieuwe vriendin Laura. Ze gaan niet graag naar hun vader met de nieuwe vriendin, ze blijven veel liever bij mama. Maar dan op een avond worden Luuk en Lies wakker en blijkt er van mama geen spoor. Lies probeert dit in eerste instantie zelf op te lossen maar dit lukt haar niet. Ze gaan samen met papa en diens vriendin naar de politie om aangifte te doen van vermissing.

Wanneer Lies in het leven van haar moeder duikt merkt ze dat mama er een ander leven op na hield als de twee kinderen bij hun vader waren. Ze vindt op de MacBook van haar moeder een geschreven document die ze zichzelf toestuurt.
Wij als lezer krijgen dit document ook te lezen. Het zorgt ervoor dat je het verhaal vanuit twee kanten gaat zien.

Wanneer dan de politie het lichaam van moeder vind is het voor Lies niet meer dan duidelijk dat haar moeder dit zichzelf niet heeft aangedaan, maar dat er meer achter zit.

Heeft Lies gelijk? Dat kom je alleen te weten wanneer je dit verhaal leest. Het plot was voor mij een verrassing. Ik dacht te weten hoe het in elkaar zat, maar dat was totaal niet het geval. Misschien heb ik me ook wel een beetje laten verblinden. Maar dat maakt niets uit, het was wederom een geweldig boek en ben blij dat ik dit verhaal gelezen heb.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *