Dutch Venture Publishing

Een ster erbij – Elena Mora

Voor Dutch Venture Publishing mag ik meelezen in de blogtour rondom dit jeugdboek. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een ster erbij
Auteur: Elena Mora
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina´s: 377
ISBN: 9789493265646

Korte samenvatting:

Duitsland, 1938. Grethe is een zorgeloos twaalfjarig meisje dat haar dagen doorbrengt in het gezelschap van haar broers, zussen en de dieren op hun boerderij, maar haar wereld wordt al snel verduisterd door een verschrikkelijke waarheid over de wereld waarin zij leeft.

Op haar eigen, eenvoudige manier probeert Grethe het onrecht van het nazi-regime tegen te gaan en iets te doen om anderen te helpen. De kracht van het hart is namelijk machtiger dan welk wapen ook.

Wat vond ik ervan?:

In dit kinderboek maken we kennis met Grethe en haar broers en zussen. Zij wonen allemaal samen in een huis. Haar ouders zijn helaas overleden, dus de oudste kinderen zorgen voor de jongste. Dit is niet altijd even makkelijk, zoals we lezen in het verhaal. Met z´n alle moeten ze werk verzetten om het te kunnen rooien. Ze werken dan ook allemaal op de boerderij, op deze manier zijn ze zelfvoorzienend. Grethe is een vrolijke jonge meid die graag alles wilt weten en niet op haar mondje gevallen is. Dit maakt haar tot een prettig personage om over te lezen. Je weet eigenlijk nooit hoe ze uit de hoek gaat komen en dit onverwachte maakt dat ze in leuke situaties terecht komt.

De cover van dit boek wist mij direct te pakken. Je ziet een meisje van de achterzijde en zij reikt naar de hemel.
Ik ben van Grethe gaan houden. Zij is een meisje vol dromen en geloof. Zij probeert overal het beste in te zien. Ze gaat op grote avonturen en dit wordt ons op een mooie kinderlijke manier gebracht. Het verhaal bevat geen moeilijke woorden waardoor het ook door de jeugd te lezen is. De schrijfstijl van Mora is lekker vlot waardoor je mee kabbelt van hoofdstuk naar hoofdstuk. De personages die in dit boek voorbij komen zijn verschillend, maar allemaal samen vormen ze een mooi geheel.
Het verhaal bevat de lugubere tijd van de Tweede Wereldoorlog. Mora weet op een schilderachtige manier dit zware thema te verwezen in haar verhaal.

Als je het mij vraagt hoort dit boek thuis op de leeslijst voor de jeugd.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *