Uitgeverij VBKLab,  VBKLab

Kliniek Zuid – Tegen elke prijs – Nick de Koning

De cover en flaptekst van deze roman maakten me nieuwsgierig. Ik wil Uitgeverij VBKLab bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Tegen elke prijs
Auteur: Nick de Koning
Uitgever: VBKLab
Aantal pagina´s: 302
ISBN: 9789032520236

Korte samenvatting:

In een van de duurste straten van Amsterdam-Zuid runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Haar man Robbert doet de bedrijfsvoering en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. De wachtlijsten worden steeds langer totdat een cliënte zich meldt met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag rijst wie verantwoordelijk is. Als Caro een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Ondertussen vermagert Sofie onder haar ogen en Teun, haar slimme en sportieve zoon, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

Wat vond ik ervan?:

We lezen in dit verhaal over de familie Benedict. Caro is een succesvolle plastische chirurg, haar man Robbert regelt alle zakelijke aspecten van het runnen van Kliniek Zuid. Samen zijn ze een dreamteam. Robbert en Caro hebben twee kinderen, Teun en Sofie.
In de kliniek werken Caro en Robbert niet alleen maar zij hebben een sterk team naast hun staan. Deze personages worden ook leuk neergezet door de schrijver.

Er gebeuren rare dingen. Er is blijkbaar gebruik gemaakt van materialen die niet goed gekeurd zijn. Er hangt de familie een rechtszaak boven het hoofd, maar Robbert probeert uit man en macht alles in goede orde te regelen. Maar Robbert heeft een dubbele agenda, en dat maakt dat deze roman ook spannend is. Want als dit uitkomt dan verandert het leven voor zowel hem maar ook voor Caro.

Sofie is een echte puber en haar leven hangt af van Instagram. Ze probeert er zoveel mogelijk volgers en likes te krijgen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Een mooie boodschap van de auteur, want dit is wel echt iets wat steeds vaker voorkomt. En social-media is niet de echte wereld, dus ga je vooral niet anders voordoen.

De spanningen lopen hoog op wanneer er steeds meer dingen op het blad komen van Caro maar ook van Robbert. Wanneer een oude bekende van Caro om de hoek komt kijken staan beide weer op scherp. Felix maakt al vrij snel deel uit van de Kliniek Zuid-familie. En hij komt achter dingen die eigenlijk verborgen moeten blijven. Het gekonkel van Robbert kan niet eeuwig duren. En zoals Caro achter de waarheid komt is niet netjes, maar het moest zeker gebeuren. Van het moment ernaar wat Caro doet heb ik als lezer alleen maar kunnen lachen, want ik zie de woede gewoon voor me en de manier waarop ze door de kamer banjert en haar woordje doet.

Het einde is een open einde aan vraagt direct om door te lezen. Want ik wil weten hoe het verder gaat. Ik heb genoten van dit verhaal en wacht geduldig op het vervolg van Kliniek Zuid.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *