De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Geen weg terug – Elvin Post

De jeugthrillers van De Fontein vind ik altijd heel fijn om te lezen. Toen ik van dit verhaal van Elvin Post een persmail kreeg heb ik uiteraard direct gereageerd. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Geen weg terug
Auteur: Elvin Post
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina´s: 255
ISBN: 9789026160141

Korte samenvatting:

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro zou vinden? In Geen weg terug komen vier vriendinnen voor dit dilemma te staan. Een spannende jeugdthriller van bekroond auteur Elvin Post.
Wanneer Eva en haar vriendinnen midden in de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met een geopend portier op de weg staat. Naast de auto liggen twee bewusteloze mannen in een grote plas bloed. Wanneer Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva er geen goed gevoel bij heeft, nemen ze de tas mee. Dan blijkt dat een van de mannen het heeft overleefd. Hij hoort bij een groep zware criminelen…

Wat vond ik ervan?:

Eva gaat met haar vriendinnen Fleur, Anna en Kim naar een schoolfeest. Wanneer zij midden in de nacht samen naar huis fietsen komen ze terecht op een plaats delict. Naast de auto op deze plaats liggen twee bewusteloze mannen in een grote plas bloed. Eva wil de politie bellen, maar Fleur niet want zij heeft een tas met geld gevonden. Ook al heeft Eva er geen goed gevoel bij toch volgt ze Fleur hierin. Echter na enkele dagen blijkt dat een van de mannen het toch heeft overleefd en hij hoort bij een groep criminelen.

Vanaf de eerste letter weet Post me mee te nemen in dit verhaal waarin de vier vriendinnen de hoofdrol spelen. Wat mij opvalt is dat we van Eva en Anna iets meer mee krijgen van de thuissituatie dan van Fleur en Kim. Van Fleur weet ik wel nog iets maar Kim hangt er voor mijn gevoel een beetje aan.
De meiden zijn een hechte vriendengroep die ook weer een tweedeling heeft. Kim en Fleur aan een kant en Eva en Anna aan de andere kant. Al zijn ze er wel voor elkaar als ze elkaar nodig hebben of om samen leuke dingen te gaan doen.

Wanneer blijkt dat een van de mannen het overleefd heeft ziet Eva deze persoon steeds vaker opduiken. Ze heeft er zelfs dromen over. Haar geweten begint toch een beetje met haar te spelen. Fleur lijkt daar echter totaal geen last van te hebben en leeft haar leven soms tot ergernis van Eva en Anna.

Wanneer het noodlot toeslaat zijn de meisjes een team en willen ze er ook voor gaan.
De vriendschap in dit verhaal staat bovenaan. Uiteindelijk zien ze ook wel in dat wat ze gedaan hebben fout was en gaan ze voor gerechtigheid.
Wat ik erg prettig vind is dat deze jeugdthriller vlot geschreven is en het korte hoofdstukken zijn. Je raast door de spanning die Post erin verwerkt door de hoofdstukken heen totdat je de ontknoping nadert.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *