Geen categorie

Fatale keuzes – Nina Verheij

Ik zag bij mensen die ik volg op instagram heel vaak het boek van Nina Verheij voorbij komen. Ik werd zo nieuwsgierig naar dit verhaal dat ik Hamley Books een mail heb gestuurd en tot mijn vreugde mocht ik het boek lezen. Dankjewel!

Gegevens van dit boek:

Titel: Fatale Keuzes
Auteur: Nina Verheij
Uitgeverij: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 380
ISBN: 9789463886048

Auteur:

Nina Verheij (1984) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Leiden. Ze verdeelt haar tijd tussen schrijven en het verzorgen van online schrijfcursussen. Daarnaast is ze actief als copywriter en online marketeer. Ze woont sinds 2011 in Haarlem.

Korte Samenvatting:

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwgierigheid te bedwingen. Lisa’s vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden.

Na een dramatische gebeurtenis wordt Emily geplaagd door schuldgevoelens. Terwijl haar collega’s uitzoeken wat er exact is gebeurd, verzet Emily haar zinnen door in een oud dossier te duiken over een vrouw die schijnbaar zelfmoord pleegde. Hoe dieper Emily echter graaft, hoe meer geheimen ze ontrafelt die verband houden met haar eigen leven. Ze realiseert zich dat ook haar keuzes zware consequenties hebben.

Cover:

Ik vind de cover mooi. Een vrouw voor op. Met helderblauwe ogen. Ogen die dwars door je heen lijken te kijken. Dit is een cover die ik kan waarderen. Ik zou hem in een winkel dan ook oppakken.

Het verhaal:

Het verhaal draait om Emily. Zij woont samen met Lisa en Jurre. Emily heeft een relatie met Matthijs. Lisa heeft een relatie met Lucas. Maar er is een enorme aantrekkingskracht tussen Lucas en Emily. Moeten ze hier iets mee doen?
Ze merkt dat ze niet gelukkig is met Matthijs en maakt het uit met hem, maar welke gevolgen zal dit hebben? Matthijs heeft namelijk nog al een opvliegend temperament.

Emily gaat stage lopen op het politiebureau. Haar vader heeft daar vroeger gewerkt. En door een goed woordje van Paul, een oud collega van haar vader, mag Emily stage komen lopen. Daar ziet ze op een dag haar huisgenoot Lisa in tranen staan. Ze blijkt haar vader te zijn tegen gekomen, hij mag niet bij haar in de buurt komen vanwege een contactverbod dat vroeger door de moeder van Lisa is aangevraagd.

Wanneer Emily zich steeds meer gaat verdiepen in de dossiers die aan haar voorbij komen komt ze ook het dossier van de vader van Lisa tegen. Wat ze daaruit ontdekt, moet ze dit openbaar maken?

Wat vond ik ervan?:

De personages in het boek worden mooi beschreven. Je voelt je meteen betrokken bij het groepje vrienden. De een roept meteen vriendschapgevoelens op en bij de ander denk ik; daar moet je ver uit de buurt bij blijven. Dit verhaal is niet alleen een thriller en komt ook een vleugje roman doorheen door de gevoelens die sommige personages onder elkaar hebben.

De hoofdstukken zijn per hoofdstuk aangeduid met een datum en jaartal. Hier moet je als lezer wel op letten, anders kan het wat verwarrend zijn. Het lezen van de flashbacks zorgen ervoor dat je een inzicht krijgt in het waarom. Dit vind ik mooi bedacht. De schrijfstijl van Verheij heb ik als prettig ervaren.

Het verhaal heeft een paar keer een wending dat ik weer helemaal van mijn theorie af ga want dan klopt mijn theorie niet. Het plot vind ik heel goed. Ik had deze niet zien aankomen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *