Zomer & Keuning

Alles is nu – Amy Giles

Ik zag het boek ‘Alles is nu’ van Amy Giles meermalen voorbij komen. Nadat ik de tekst gelezen had was ik om en wist ik; dit boek wil ik lezen. Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor dit recensie exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Alles is nu
Auteur: Amy Giles
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Ebook
ISBN: 9789020535990

Auteur:

Amy Giles is copywriter by day en YA-auteur by night. Ze studeerde Engelse literatuur en werkte onder andere voor verschillende uitgeverijen. Haar debuutroman ‘Alles is nu’ verschijnt in het Nederlands bij Zomer & Keuning.

Korte Samenvatting:

Het gezin waarin Hadley opgroeit lijkt perfect. Maar niets is wat het lijkt. Hadley is de oudste dochter en wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan om haar zusje ditzelfde lot te besparen. Maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles verandert. En na die dag praat Hadley niet meer over wat is geweest. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu.

Cover:

De cover laat een meisje zien in het donker. Je ziet geen uitdrukkingen, niets. Achter haar zie je de lucht, met mooie wolken. Dit is zeker een boek dat ik in de boekhandel zou oppakken. Vooral ook omdat de kleuren zo mooi spreken.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Hadley. Zij woont samen met haar ouders en zusje. Beide ouders hebben het heel erg op aanzien. Alles moet goed, alles moet perfect. Voor minder doen we het niet. Vader is een bruut. Hij laat heel duidelijk merken wanneer hij het niet eens met dingen. Nu heeft hij het vooral voorzien op Hadley. Maar Hadley is bang dat hij dit ook gaat doen bij haar zusje Lila.
Hadley is sinds kort verliefd op Charlie. Hij vindt haar ook een leuke meid. In korte tijd groeien ze heel erg dicht naar elkaar toe en laten ze elkaar de ware ik zien. Hoe gaat dit allemaal nu verder?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal laat zich vanaf de eerste pagina vlot lezen.

Het boek bezit hoofdstukken van toen en van nu. Door beide te combineren krijg je een goed beeld van de situatie en komt het op het eind mooi bij elkaar samen.

De personages zijn goed uitgewerkt. Je leest het verhaal vanuit Hadley. De oudste dochter van het gezin. Het is eigenlijk een triest verhaal. Maar ook een verhaal met een vrouwelijke hoofdpersoon die lef toont. Menigeen was in een situatie als deze volledig doorgedraaid. Maar Hadley heeft maar één doel voor ogen en dat is haar zusje Lila beschermen.

Dit boek bevat thema’s die je raken. De problematiek die beide hoofdpersonen (Hadley en Charlie) hebben is wel een thema die vaker voor komt. Waar nog een taboe op rust. Ik vind het dan ook mooi als een auteur er iets mee ‘durft’ te doen. En het dan op deze manier weet te brengen. Dit boek is zeker een aanrader!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *