The House of Books

De burn-out – Sophie Kinsella

Als fan van de boeken van Kinsella, was ik blij dat er weer een nieuw boek van haar hand kwam. Ik wil Uitgeverij The House Of Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De burn-out
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: The House Of Books
Aantal pagina´s: 380
ISBN: 9789044367751

Korte samenvatting:

Kappers Lara en Boyd zeggen hun autoritaire werkgever Jules vaarwel en beginnen een eigen kapsalon. Wanneer Jules lucht krijgt van hun plannen, stelt hij alles in het werk om roet in het eten te gooien. Op een dag ontmoet Lara Thijs, de introverte fietsenmaker van verderop in de straat, en langzaam ontstaat er iets moois tussen de twee. Waar Lara in het verleden teleurgesteld is in de liefde, heeft Thijs zo zijn eigen uitdagingen in het leven. Durven ze zich open te stellen voor elkaar?

Wat vond ik ervan?:

Sacha heeft het druk. Ze staat 24/7 ‘aan’ en dit kost haar haar sociale leven. Seks en daten heeft ze al helemaal afgezworen.
Wanneer het haar op het werk boven de pet groeit neemt ze ontslag en gaat ervandoor. Ze rent letterlijk tegen een muur aan.

Haar moeder komt op een goed idee. Sasha moet nog eens naar het plekje waar ze vroeger op vakantie gingen als gezin. Sasha heeft hier goede herinneringen aan. Wanneer Sasha aankomt heeft krijgt ze toch wel een deksel op haar neus.
Haar moeder zorgt ervoor dat alles goed geregeld wordt in het hotel waar Sasha verblijft. Maar of ze daar zo blij mee is?
Wanneer dan Finn ten tonele komt is het een groot feest. Want Sasha is hier voor haar rust en deze manpersoon neemt haar plek in.

Een heerlijke Kinsella. Een zoals ik van haar gewend ben. Ze weet met haar woordgrappen de lezer op haar hand te krijgen. De chemie tussen Finn en Sasha is er direct. Alleen hebben de twee het zelf nog niet in de gaten. Ze worden al snel als stel gezien, terwijl ze daar zelf helemaal niet mee bezig zijn.
Ik merkte wel dat ik in dit verhaal sommige hoofdstukken wat lang van stuk vond.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *