Pelckmans

De zeven sleutels – Voorbij de val – Tom Rijpert

Na het lezen van deel een waren wij erg nieuwgierig geworden naar het vervolgdeel. Wij willen Uitgeverij Pelckmans.be bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Voorbij de val
Auteur: Tom Rijpert
Uitgever: Pelckmans.be
Aantal pagina´s: 261
ISBN: 9789463376648

Korte samenvatting:

Kobold en zijn curieuze reisgezelschap hebben inmiddels twee van de zeven poorten overwonnen. Met nog vijf sleutels te vinden en vijf wachters te verslaan wordt het pad van de Roverkoning alleen maar gevaarlijker. Kan Moira ontsnappen aan de Poort van Wat Was? Hoelang houdt Ellie haar geheim nog verborgen? En zijn ze wel écht als enigen op zoek naar de schat van de Roverkoning? 

Wat vonden wij ervan?:

In dit tweede deel gaan we verder waar we in deel een gestopt zijn. Middenin de actie van hun avontuur met de zeven sleutels. In het eerste deel zijn we door de tweede poort heen. Nu is het aan het reisgezelschap om met de overige vijf sleutels de vijf poorten open te krijgen. Ze hebben er allemaal de moed voor want ze willen weten wat er achter die zevende poort te vinden is.

Waar we in het eerste deel de personages al goed hebben leren kennen, krijgen ze in dit deel meer diepgang. We krijgen van sommige net dat beetje meer te weten waardoor je snapt dat ze nu zo zijn zoals ze zich voordoen. Ieder heeft zijn rugzakje om het zo maar te noemen.
Daarbij neemt de fijne schrijfstijl van Rijpert je mee op dit avontuur. Hij weet zo gedetailleerd te schrijven dat je je een voelt met het gezelschap, soms heb je het gevoel dat je met ze mee op avontuur bent. Door de details voelt het soms alsof je ook voor een poort staat of in discussie bent met een van je reisgenoten. Hij weet ook emoties van de personages over te brengen en dat maakt dat ze echt worden. Dat vind ik wel echt een pluspunt van Rijpert. Dit is ook zeker goed voor de doelgroep van dit verhaal. Je een voelen met wat je leest, waardoor je door wilt lezen.
Na het lezen van het eerste deel hadden wij nog vragen en deze worden allemaal beantwoord in ‘Voorbij de val´.

Het einde had ik in deze niet zien aankomen. Ik wist er iets mysterieus was, maar dat dit het zou zijn, dat had ik zelf niet kunnen bedenken. Ik heb samen met Britt genoten van het verhaal en we raden hem dan ook aan aan iedereen die houdt van avontuur.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *