Uitgeverij Ellessy

Verborgen verhaal – Suzanne Peters

Dit verhaal kreeg ik als epub toegestuurd van Suzanne Peters, nadat ik nieuwsgierig was geworden naar haar verhaal.

Gegevens van dit boek:

Titel: Verborgen verhaal
Auteur: Suzanne Peters
Uitgever: Ellessy
Epub
ISBN: 9789086603756

Auteur:

Suzanne Peters woont in Zutphen en is auteur van boeken in verschillende genres. Zo heeft ze meerdere liefdesromans en non-fictieboeken op haar naam staan. Eind 2014 verschijnt haar eerste fantasyboek in de reeks ‘De 7 Poortwachters’. Tevens heeft de duizenden webteksten geschreven.

Korte Samenvatting:

Amber houdt er niet van om in het middelpunt van de aandacht te staan. Dat
is precies waarom ze haar succesvolle kinderboekenreeks onder een pseudoniem
schrijft. Al haar fans vragen zich constant af wie nou eigenlijk de auteur is,
maar Amber peinst er niet over om haar identiteit bekend te maken.
Dan ontmoet ze Laurens en zijn geadopteerde zoontje uit Taiwan. Ze vindt
hem erg leuk, tot ze hoort dat hij niet bepaald gecharmeerd is van haar
boeken. Daardoor komt ze voor een dilemma te staan. Moet ze hem vertellen
wie er achter het pseudoniem schuilt of kan ze die informatie beter voor
zich houden?

Cover:

De cover van dit boek spreekt me niet aan. Het is dat ik nieuwsgierig ben geworden na het lezen van de flaptekst. Erna zag ik de cover pas. Alleen aan de hand van de cover had ik dit boek niet opgepakt in de boekhandel.

Het verhaal:

Amber heeft een relatie met Bjorn. Alleen is hij heel erg veranderd, alles moet om hem draaien. Alles moet gedaan worden zoals hij dat wilt anders kan Amber weer een woede uitbarsting verwachten. Na de zoveelste uitbarsting kookt Amber van woede en wanneer Bjorn dan ook nog eens doodleuk verteld dat hij het verhaal waar Amber aan het schrijven was verwijderd heeft van de computer pakt ze haar spullen en is ze weg.
Vele jaren later schrijft Amber een pseudoniem en is ze behoorlijk bekend met haar kinderboeken Fido en Mika. Langzaamaan laat ze weer mensen toe in haar leven. Heeft ze plaats van de leuke man en zijn zoon die ze ontmoet op de fandag? Durft ze uit haar schaduw te stappen?

Wat vond ik ervan?:

Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Allereerst lees je over het leven van Amber dat ze heeft met Bjorn. En wat ze uiteindelijk doet om zelf weer gelukkig te zijn. Ze kiest voor zichzelf!

Dat vind ik wel echt een boodschap uit dit verhaal. Voor jezelf kiezen, lief voor jezelf zijn, in je zelf geloven! Een mooie boodschap die altijd van toepassing is.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat en laten zich lekker lezen. Je wilt doorlezen om te kijken of Amber mensen toe laat in haar leven. Of ze zich zelf kenbaar wilt maken.

De andere personages in dit boek worden ook goed beschreven. Je kunt je van ieder een goed beeld maken. Wanneer Richard Amber overhaalt om toch eens naar een fandag te komen, al is het anoniem, ontmoet ze daar Laurens en zijn geadopteerde zoontje. De klik is er meteen. Maar laat Amber alles van zichzelf zien?

De thema’s die in dit boek worden aangekaart zijn mooi weergegeven. Zoals in jezelf geloven en opkomen voor waar je gelukkig van wordt. Maar ook het adoptieproces van het zoontje van Laurens komt naar boven en is zeker ook iets van deze tijd.

Al met al een fijne roman om te lezen! Ben benieuwd naar ander werk van deze schrijfster.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *