Uitgeverij Zomer & Keuning

De wensenwinkel – Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn

Toen ik zag dat er boek kwam waarin deze twee dames samenwerkten wist ik dit wil ik graag lezen. Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning bedanken dat ik mee mocht lezen in de blogtour en het opsturen van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De wensenwinkel
Auteur: Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina´s: 303
ISBN: 9789020550931

Korte samenvatting:

In ‘De wensenwinkel’ van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Wat vond ik ervan?:

Claire krijgt van haar opa en oma een pandje dat al lang in de familie is. Samen met beste vriendin Josie gaat zij in dit pandje een wensenwinkel opstarten. Het idee is er al snel. Alleen nu moet het pandje natuurlijk wel nog opgeknapt worden. Hier komt aannemer Stijn om de hoek kijken. Stijn heeft het huis van Josie in het verleden ook helemaal tot in de puntjes verbouwd. Dus Josie weet dat dit helemaal goed gaat komen. Wanneer acteur Jim dan ook binnen komt wandelen is het kwartet compleet. Jim kan door zijn bekendheid veel aandacht werven voor dit initiatief en dat is zeker wat Claire en Josie nodig hebben om hier een succes van te maken.

De aantrekkingskracht tussen Josie en Stijn is er meteen. De twee liggen direct met elkaar op een lijn. De kinderen van Stijn lijken Josie ook direct te accepteren. Claire en Jim zijn twee totaal verschillende types, maar wat zeggen ze ook alweer opposisites attracts. Dat is hier wel echt aan de orde.
Natuurlijk gaat niet alles direct zoals ze het graag zouden zien. Maar door vallen en opstaan kom je al goed op weg. Sommige personages komen zich in dit verhaal ook tegen, waardoor ze een ander beeld over zichzelf gaan vormen. Mooi dat deze diepgang ook verwerkt wordt in dit boek.

Dit verhaal is vanuit verschillende perspectieven geschreven. Dit maakt dat je van elk personage dat deel uit maakt van de wensenwinkel een kijkje in hun leven krijgt. Hoe ze met bepaalde dingen omgaan en hoe ze in het leven staan. Dat maakt dat je een geheel beeld krijgt van de personages.
Het verhaal is makkelijk weg te lezen. Er zit de nodige dosis humor in, vriendschap speelt een grote rol en natuurlijk de liefde.

Maken deze vier personages de wensenwinkel tot een succes? Dat krijg je allemaal te lezen in deze feelgood.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *