Uitgeverij Zomer & Keuning

Sportschool 1 – Vraag het aan Veerle – Renée Olsthoorn

Ik mocht voor Uitgeverij Zomer & Keuning het eerste deel in de Sportschool-serie lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vraag het aan Veerle
Auteur: Renée Olsthoorn
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 272
ISBN: 9789020541274

Korte samenvatting:

De 23-jarige Veerle Valentijn bezoekt al jaren trouw haar sportschool als er een vacature komt. Ze solliciteert en wordt prompt aangenomen als baliemedewerker en zumba-instructrice. Nice! Nu kan ze sporten én geld verdienen! Met haar zonnige, empathische karakter wordt Veerle al snel een soort vertrouwenspersoon voor de sportschoolbezoekers. Maar haar eigen leven heeft ze niet zo best op orde… Hoe goed je advies aan anderen ook is, je eigen leven beoordelen is een stuk lastiger, blijkt in dit eerste deel van de sprankelende sportschooltrilogie van Renée Olsthoorn

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit hoofdpersonage Veerle. Zij sport al een aantal jaar bij haar sportschool, echter wanneer daar een vacature vrij komt solliciteert ze meteen. Ze krijgt de baan, ze wordt zumba-instructrice. Nu kan ze sporten en geld verdienen, wat wil ze nog meer?
Ik ervaar het personage Veerle als heel prettig. Een open-minded vrouw die weet wat ze wil. En wanneer het niet direct op haar pad komt dan volgt ze het pad dat ze bewandeld. Ze weet dat ze uiteindelijk wel krijgt waar ze van droomt. Haar doorzettingsvermogen en enthousiasme springt gewoon ervan af.

We krijgen ook een kijkje in het liefdesleven en het gezinsleven van Veerle. In beide is ze niet heel tevreden. Aan haar liefdesleven kan ze vrij snel iets veranderen, maar het gevoel van ongenoegen van haar vader kan ze niet zo makkelijk veranderen. Echt gebeurd er iets in dit verhaal waardoor het daar ook helemaal goed komt.

Tijdens haar werk wordt het Veerle even teveel als er wel een hele knappe man zich komt aanmelden. Ze krijgt het warm en voelt vlinders in haar buik. Olsthoorn neemt ons mee in de zoektocht naar liefde, acceptatie en doorzetten. Een mooie roman die zich lekker vlot laat lezen. Ik kijk uit naar het volgende deel waarin we vriendin Zoë beter gaan leren kennen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *