Uncategorized

Niemand die me ziet – Simone Grimberg

Ik wist dat Simone Girmberg naar het Koukleum meets auteurs 2.0 event zou komen. Daarom mocht ik van mijn Koukleum-vrienden haar eerste boek Niemand die me ziet lenen om te lezen. Ik wil mijn vrienden dan ook bedanken voor het lenen. Heb hem vandaag op het event toch ook maar voor mezelf gekocht 🙂

Gegevens van dit boek:

Titel: Niemand die me ziet
Auteur: Simone Girmberg
Uitgeverij: LimaBooks
Aantal pagina’s paperback: 333
ISBN: 9789082695809

Auteur:

Simone is geboren als een eigenzinnig meisje op 18 oktober 1965 in Haarlemmermeer. Op haar tweede jaar vertrok haar gezin naar Paramaribo in Suriname. In de negen jaar dat ze hier verbleef, zat ze driekwart van de dag in het zwembad omdat ze erg slecht tegen de hitte kon. Het terugkeren naar Nederland was voor haar een verademing.

Korte samenvatting:

Tijdens een fietstocht stuit de 23-jarige politieagente Inge op een vondeling. Ze probeert het kind te redden en brengt het naar het ziekenhuis, waar ze even later wordt opgevangen door de ervaren rechercheur Liesbeth. Het klikt tussen de twee en Inge mag Liesbeth assisteren bij haar volgende zedenzaak: de verdwijning van Sofie Vrolijk. Een naaktfoto van dit brave paardenmeisje is opgedoken in de telefoon van een pedofiel, maar van Sofie ontbreekt ieder spoor. Inge volgt haar gevoel, Liesbeth de feiten. Ze komen erachter dat Sofie is ingepalmd door een loverboy. Zijn de rechercheurs op tijd om Sofie uit de handen van de loverboy te redden? Klopt het gevoel van Inge dat Sofie zwanger is? En wat is de dubieuze rol van Sofies broer Bram tijdens het onderzoek?

Cover:

Op de cover zie je een gedeelte van het gezicht van een vrouw. Ze lijkt een  bedrukte/beangstigde blik te hebben. Haar ogen stralen dit uit. Ik zou aan de hand van de cover het boek in de winkel oppakken.

Het verhaal:

Inge fietst graag als ze vrij heeft. Ze is net afgestuurd aan de politieacademie. Wanneer ze haar  gebruikelijke rondje fietst ziet ze ergens afgelegen een deken liggen. Ze gaat op onderzoek uit en vind onder deze deken een kleine baby. Zonder al te lang na te denken stopt Inge de baby onder haar wielrennerskleren, gaat naar de auto en direct met de baby naar het ziekenhuis.
Hier ontmoet ze collega van een ander district Liesbeth. Ze gaan terug naar de plaats waar Inge de baby gevonden heeft. Daar wordt Liesbeth opgeroepen door haar collega Jasper.
Bij Jasper op bureau zit een man, deze man heeft van een ontslagen werknemer de telefoon. Op deze telefoon staan naaktfoto’s van jonge meisjes. Waaronder een foto van Sofie Vrolijk. Een meid die als vermist is opgegeven. Samen storten Inge en Liesbeth zich op deze zaak? Vinden ze Sofie? En waar komt de baby vandaan?

Wat vond ik ervan?:

Er zijn hoofdstukken cursief gedrukt die het verhaal vertellen vanuit Sofie. Deze stukken bevatten een tijdlijn weergegeven met datum en tijd. De andere hoofdstukken zijn geschreven vanuit de rechercheurs.

Ik vond het vanaf pagina 1 een heel sterk verhaal. Je wordt er meteen in getrokken. Ik vind Inge en Liesbeth goed uitgewerkt. Je gaat echt met deze dames mee leven. Ik vind de gave van Inge zeer interessant. Ben benieuwd of in het volgende boek van Simone hier ook wat mee gedaan word.

De thema’s die in dit verhaal voorbij komen zijn erg actueel. Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest over loverboys en mensenhandel. Ik vind het een grote pluim naar Simone waard dat ze deze thema’s voorbij laat komen in haar verhalen. Ik was zelf enorm gefascineerd naar het fenomeen voodoo-vrouw. Wat kunnen meisjes van deze leeftijd beĂŻnvloed worden zeg.

Het verhaal heeft verrassingspunten waardoor je steeds verder wilt lezen, dit bevordert de spanning. Doordat de verhaallijn heel erg van deze tijd is, wilde ik ook blijven doorlezen. Het verhaal eindigt met een spannende ontknoping.

Zoals Simone vandaag bij Koukleums event aangaf. Iedere moeder van een dochter moet dit boek lezen. En hier ben ik het helemaal mee eens!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *