Zomer & Keuning

Happy in de Hofstad – Renée Olsthoorn

Ik mocht voor Uitgever Zomer & Keuning mee lezen in de blogtour rondom de serie ‘Happy in de Hofstad’. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor de recensie-exemplaren. Door Covid is helaas de planning in de war geschopt. In plaats van dat je van elk deel een losse recensie van me krijgt krijg je een drie in een recensie 😉

Gegevens van de boeken:

Titel: Happy in de Hofstad
1. De Franse Slag
2. Josefiens zevende hemel
3. Een serenade voor Gina
Auteur: Renée Olsthoorn
Uitgever: Zomer & Keuning

Auteur:

Renee Olsthoorn is auteur, blogger en vertaler Engels en Frans. Trotse moeder en grootmoeder. Werkte als freelance vertaler voor onder andere HarperCollins Holland. 

Korte samenvatting:
De Franse Slag.

Romantiek, misverstanden, bedrog en een levensbedreigende situatie… En dat allemaal in hartje Den Haag.

Fotografe Eva Boterenbrood is op zoek naar de liefde. Ze bezoekt diverse datingsites, maar zonder succes. Ze verlangt vurig naar een real life klik.

In het restaurant van haar vader, dat te koop staat, loopt ze Fransman Lucien Lamoureux tegen het lijf. De aantrekkelijke chef-kok is een potentiële koper. Als de zaak beklonken is, vraagt Lucien Eva of ze hem wegwijs wil maken in Den Haag. Nou, dat wil ze wel.

Komt van het een het ander? En welke rol speelt haar soms knotsgekke Haagse familie?

Josefiens zevende hemel:

Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow vertrekt Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope vanuit Engeland naar Nederland, waar ze een eigen vegan patisserie wil beginnen.

Josefien weet het zeker, er is voorlopig geen plaats voor een man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman. Nooit meer. Ze is gelukkig zo met haar dochtertje, Franse herder Beau en haar Nederlandse familie.

Maar dan leert ze de aantrekkelijke Luke Lovegrow kennen. Jawel, een Engelsman. Hij is in Den Haag voor een internationale conferentie en het huwelijk van zijn halfbroer.

Een discussie in een café maakt duidelijk dat Josefien en Luke heel anders in het leven staan. Hij overtuigd vleeseter, zij al jaren vegan; hij conservatief en een tikkeltje seksistisch, zij progressief en overtuigd feministe.

Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen twee zulke verschillende karakters? Trekken tegenpolen elkaar inderdaad aan? Of is hier sprake van een gevalletje `twee geloven op een kussen, daar rust de duivel tussen’?

Een ding is zeker: aan vuurwerk geen gebrek tussen die twee.

Een serenade voor Gina:

Schrijfster Gina is een Amerikaanse met Italiaans/Nederlandse roots en woont in New York City. Jason, de liefde van haar leven, is twee jaar geleden door een noodlottig ongeval om het leven gekomen, en Gina kan hem maar niet vergeten. Tijdens een van haar dagelijke jogrondjes door Central Park ontmoet ze de Nederlandse Sven, een cellist en docent aan The Juilliard School of Arts. Sven wil Gina graag beter leren kennen, maar Gina is terughoudend. Ze ziet elke vorm van contact met Sven als verraad naar Jason toe. Ze probeert zich te focussen op het schrijven van haar nieuwe boek, maar Gina kampt met een writer’s block. Om haar te helpen biedt haar moeder Betsy haar een vakantie aan naar Nederland, om haar Haagse familie Boterenbrood te leren kennen. Geeft dit Gina meer inzicht in wie ze is en durft ze haar hart weer open te stellen voor de liefde?

Wat vond ik ervan?:

De Franse slag.

We maken in dit eerste deel kennis met Eva. Zij werkt in het restaurant van haar vader. Alleen wil deze gaan genieten van het gezinsleven met zijn vrouw. Het restaurant wordt overgenomen door Lucien. Hij is een Fransman die al geruime tijd in Nederland woont. Nu werkzaam is in Amsterdam maar toe is aan een nieuwe uitdaging. Lucien vraagt aan Eva of zij hem een rondleiding door Den Haag wil geven. En zo begint hun avontuur.
Wat een heerlijk verhaal met de nodige humor. Ook zit er een soort van spanning in wanneer Eva het even niet meer weet en dit Lucien voor de voeten gooit.
De vriendschap met Els is ook goed aanwezig in dit verhaal. De meiden zijn elkaars tegenpolen als het op daten aankomt, maar ze kunnen het samen heel goed vinden. Vaak ook hier met de nodige humor. Familie is voor Eva heel belangrijk. Vader is meerdere keren getrouwd geweest en heeft uit elk huwelijk kinderen. Iedereen kan het goed met elkaar vinden, dit vind ik heel duidelijk uit het verhaal naar voren komen

Josefiens zevende hemel.

We lezen dit verhaal vanuit Josefien Boterenbrood. Zij is net gescheiden van haar exman Benedict en keert samen met haar dochter en hond terug naar Den Haag.
Eenmaal in terug in Nederland in het voor Josefien zo geliefde Den Haag gaat ze logeren bij haar zus. Deze heeft nog ruimte vrij waar Josefien samen met hond Beau en dochtertje Penny mag komen wonen. De zussen zijn altijd al close geweest en dat haal je ook nu uit het verhaal.

We hebben in het eerste deel in deze serie al mogen genieten van enkele personages van de familie Boterenbrood, in dit deel kun je je genot als lezer weer op. Want sommige passeren de revue weer. Zo gaat Josefien werken bij Lucien en Eva, die samen De Franse Slag draaiende houden. Josefien is een meester in het bakken van vegan producten. En wil hiermee haar eigen patisserie gaan starten. Ze heeft nu ze werk en onderdak heeft de tijd om haar plannen op papier te zetten.
Josefien heeft een paar keer een ontmoeting met Luke. Hier komen ze tijdens een toevallige ontmoeting in een café achter. Maar vanaf het eerste moment merk je als lezer al het vuur dat tussen hun oplaait wanneer ze met elkaar het gesprek aan gaan. Heerlijk om te lezen. Josefien gaat meer dan eens de discussie met Luke aan omdat ze sommige punten van hem niet deelt. Luke daarentegen geniet ook wel weer van deze dame met haar pit.

Wederom een heerlijk deel in deze serie. Het zit vol grappige momenten die me een glimlach bezorgen, en dat is toch wat we van feelgood willen :).

Een serenade voor Gina.

In het begin was ik een beetje in de war. Gina? Met een andere achternaam. Geen Boterenbrood? Maar naarmate het lezen kom je erachter dat ze ook Nederlandse roots heeft en bij de grote gezellige familie uit Den Haag hoort.
Gina heeft al veel meegemaakt. Ze is haar grote liefde verloren en vind het moeilijk om zich open te stellen voor andere mannen. Dan ontmoet Gina Sven tijdens het joggen. Sven wil Gina graag beter leren kennen, maar zij is toch nog wel wat terughoudend. Gina komt in contact met haar Nederlandse familie en haar ouders bieden haar een reisje er naar toe aan. Misschien helpt dit reisje haar wel om haar writers block te doen verdwijnen.

Dit laatste deel in deze serie is wederom genieten. Je voelt je weer helemaal opgenomen worden door de familie Boterenbrood. De humor die in het verhaal verweven zit zorgt ervoor dat het verhaal nog makkelijker te lezen is. Al heb ik in dit deel wel een minpuntje, naar het einde toe voelt het voor mij wat afgeraffeld. Alsof de laatste gebeurtenissen even in enkele pagina’s gepropt moesten worden.
Desalniettemin heb ik ook van dit verhaal genoten en hoop in de toekomst meer van Renee te mogen gaan lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *