Zomer & Keuning

Het gouden lint – Marleen Schmitz

Ik zag het verhaal van Marleen Schmitz voorbij komen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Ik was meteen geïnteresseerd in het boek. Ik wil de uitgever dan ook graag bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel – Het gouden lint
Auteur – Marleen Schmitz
Uitgeverij – Zomer en Keuning
Aantal pagina’s – 224
ISBN – 9789020537130

Auteur:

Marleen Schmitz schrijft romans, kinder-en jeugdboeken en Limburgse teksten.
Ze is lid van diverse schrijf- en leesgroepen en van dialectvereniging Veldeke. (In 2012 won ze de Veldeke literatuurprijs).
In september 2016 verscheen haar dertiende boek: ‘Zwarte ogen, groene ogen’ dat tegen de achtergrond van de Staatsmijn Emma in de jaren 50 speelt.
‘Tussen twee grenzen’ uit 2013 is gesitueerd rond de Selfkant.

Korte Samenvatting:

Serveerster Marije, de hoofdpersoon in ‘Het gouden lint’ van Marleen Schmitz woont samen met Benno, de eigenaar van het restaurant waar ze werkt. Als die relatie stukloopt, verbreekt Benno ook meteen de werkrelatie. Net als Marije volledig aan de grond zit, wint ze een enorm geldbedrag. Ze is dolblij, maar ze komt er al snel achter dat het geld ook veel schaduwkenten kent. Marije besluit zich tijdelijk terug te trekken op de vakantieboerderij van verre familie. Kan ze haar leven hier opnieuw opbouwen?

Wat vond ik ervan?:

Allereerst moet ik bekennen dat ik het gouden leeslint een leuk detail vind bij dit boek genaamd; het gouden lint.

Het verhaal gaat vooral om Marije. Zij werkt bij haar vriend Benno in de zaak. Dit lijkt niet meer te werken en dus vertrekt ze. En vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Ze wint een mooie prijs via het televisie programma ‘Miljoenenjacht’. Ze weet hierdoor even niet wat ze moet doen met haar leven en het geld. En daarbij krijgt ze ook te maken met mensen die niet het beste met haar voor hebben en haar alleen maar zien nu vanwege het geld.

Ik vind het leuk gezocht van de schrijfster om dit te benoemen in het verhaal. Ik denk namelijk zeker dat er mensen zijn die anders met je omgaan als je zoveel geld wint.
Maar ook dat sommige niet weten wat ze met het geld moeten doen en het dus niet in een keer opmaken.

De andere personages in het boek worden ook goed beschreven. Je maakt kennis met ze en je kunt je een goed beeld van ze maken.

Dit boek had ik snel uit, de vaart zat er lekker in. Er gebeuren veel dingen, waardoor je steeds verder wilt lezen om erachter te komen welke keuzes Marije maakt in dit verhaal.

Leuke bijkomstigheid is het Limburg wat er in dit verhaal naar voren komt. Ik ben zelf van Limburg en kon me bij verschillende plaatsen zelf plaatsen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *