Uitgeverij HarperCollins

Ridgewood Hall – Daniels belofte – Marijke Vos

Na het lezen van het eerste deel in deze reeks was ik enorm nieuwsgierig geworden naar de overige broers van Edward. Toen ik zag dat deel twee in Kobo Plus stond ben ik direct gaan lezen.

Gegevens van dit boek:

Titel: Daniels belofte
Auteur: Marijke Vos
Uitgever: HarperCollins
ISBN: 9789402768220 

Korte samenvatting:

Ontdek het geheim van Ridgewood Hall in het tweede deel van deze meeslepende serie.
1905. Daniel Bellamy, de jongste zoon van de graaf van Ridgewood, is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Wanneer hij de mooie Elizabeth ontmoet, weet hij niet wat hij moet denken van zo’n vrijgesproken vrouw die vecht voor haar ambities en gelijke rechten. Maar wat is belangrijker: zijn carrière of de liefde?
Ruim 100 jaar later. Alsof de Londense Rose nog niet genoeg worstelt als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen, raakt ze ook haar baan kwijt én zet ze zichzelf voor schut tijdens een lezing van haar favoriete auteur. De schaamte lijkt compleet als ze hem een week later letterlijk tegen het lijf loopt en hij haar herkent. Maar dan krijgt ze onverwacht bezoek van een achternicht met een wel heel bijzonder verhaal over hun familiegeschiedenis…

Wat vond ik ervan?:

Dit tweede deel in de Ridgewood Hall reeks lezen we over het leven van Daniël. Hij is de jongste zoon van de graag van Ridgewood. Daniël heeft zich altijd bezig gehouden met studeren. Hij is dan nu ook professor en haalt veel plezier uit zijn werk. Echter is er een jongedame die voor de vrouwenrechten staat op de universiteit die zijn hoofd op hol maakt. Elizabeth duwt haar manuscript zowat onder zijn neus in. Zij denkt dat ze deze jonge professor wel aan haar zijde krijgt.
Wanneer Daniël en Elizabeth dan een deal sluiten en samen voor een feestweekend afreizen van Ridgewood hall komt de vader van Daniël helaas te overlijden. Hierdoor wordt alles op zijn kop gegooid en weet Daniël niet meer wat goed is.

In het heden lezen we over Rose. Zij is een alleenstaande moeder van 2 kinderen en probeert haar hoofd boven water te houden. Als ze dan ontslagen wordt is ze ten einde raad. Het zoeken naar een nieuwe baan geeft alleen maar nee-antwoorden. Er is niets te vinden voor haar.
Tijdens deze periode zoekt flora contact met Rose op. Zij blijken familie van elkaar te zijn en nazaten te zijn van de familie Bellamy. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Beide dames hebben moeite met de liefde. De zijn al een paar keer op de spreekwoordelijke koffie gekomen en willen niet weer helemaal vallen voor een man.

Vos weet ons met dit tweede deel weer mee te nemen in de tijd van de gebroeders Belamy en hun leven in Ridgewood Hall. De vrouwen die voor een rechten opkomen en dit absoluut niet onder stoelen of banken steken.
Wat toch wel het hoofdthema is is de romantiek in deze roman. Zowel in het heden als in verleden speelt deze een belangrijke rol.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *