Ambo|Anthos

Het zwarte dossier – Max van Olden

Ik zag in een persbericht dit verhaal voorbij komen en na het lezen ervan wist ik dat ik hem graag wilde lezen. Ik wil Uitgeverij Ambo Anthos dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het zwarte dossier
Auteur: Max van Olden
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s paperback: 284
ISBN: 9789026342288

Auteur:

Max van Olden (1973) is advocaat. Met zijn debuut ‘Lieve edelachtbare’ won hij de Schaduwprijs 2016 en werd hij genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs. In 2017 verscheen ‘De juiste man’ een psychologische en gelaagde thriller die lovend werd ontvangen en op de longlist van De Gouden Strop belande.

Korte Samenvatting:

Riemke staat er alleen voor met haar zoontje Nils. Nadat haar relatie op de klippen is gelopen bleef ze achter met schulden. Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt ze de kans haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ze stapelt fout op fout. Ontslag dreigt, maar als ze de zaak van ‘het zwarte dossier’ tot een goed einde kan brengen, maakt ze een kans.

Het zwarte dossier is een onmogelijke klus, die geklaard moet worden onder stevige tijdsdruk en onder bedreiging van een onderwereldfiguur die vanuit de gevangenis invloed wil uitoefenen. Riemke ziet zich genoodzaakt met Nils onder te duiken, haar collega’s moeten haar verdwijning verklaren tegenover de pers. Wat begon als een gewone werkdag eindigt in een strijd op leven en dood.

Wat vond ik ervan?:

Vanaf het eerste moment zat ik in het verhaal. Je gaat het leven van Riemke in die samen met haar zoon Nils woont. Ze werkt hard, want ze moet zich bewijzen wil ze na haar stage periode in dienst worden genomen door het advocatenkantoor waar ze werkt. Ze heeft sinds kort een relatie met Joost. Maar nu ze zich op kantoor moet bewijzen met een zaak lijkt haar leven in elkaar te storten…

Riemke krijgt als laatste opdracht het zwarte dossier voor ogen. Zij moet deze zaak gaan behandelen. Het is een zaak waar ze nog nooit aan gewerkt heeft. Hier komen andere dingen bij kijken.

Er komen wendingen in dit boek voor die ik niet zag aankomen. Maar waardoor voor mij de spanning wel veel meer steeg. Ik wilde weten hoe het allemaal in elkaar zat. Wie is nu de slechte persoon in dit verhaal?
Al snel krijg je als lezer een beter beeld van alles, maar dan nog weet van Olden de spanning erin te houden. Want wat gebeurt er toch allemaal?

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *