Uitgeverij Hamley Books

Tijl en de tijdbom – Lara Reims

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom het nieuwste jeugdboek van Lara Reims. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Tijl en de tijdbom
Auteur: Lara Reims
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 235
ISBN: 9789464208337

Korte samenvatting:

Tijl is boos. Op de kinderen in de klas, die stom doen. Op papa, die te veel drinkt. Op mama, die geen hond wil. Zo boos, dat hij moet slaan, of schreeuwen. Hoeveel straf hij ook krijgt, hoe kwaad zijn ouders ook worden, Tijl kan zijn woede niet tegenhouden. Alleen als hij samen met zijn vriend op een bouwkeet speelt. Dan is hij een superheld, op avontuur. Op een middag ziet Tijl een lichtje, ver weg in het bos. En een hond, die hem bekend voorkomt. Even denkt Tijl dat hij hulp zal krijgen uit een andere wereld. Maar dan doet hij iets stoms. Lukt het Tijl om het goed te maken en zijn woede onder controle te krijgen?

Wat vonden wij ervan?:

Heerlijk om samen met Britt weer een verhaal te mogen lezen van Lara Reims. Wij hebben Levy en het witte wonderdoosje ook gelezen en hebben genoten van het verhaal.

Tijl kan moeilijk met zijn emoties om gaan. Als hij boos is dan krijgt hij een rode waas voor zijn ogen en is hij niet te houden. Dit zorgt geregeld voor moeilijkheden op school. Maar Tijl is vooral boos, op kinderen bij hem in de klas, op zijn vader en op zijn moeder. Wanneer Tijl samen met Simon op een bouwkeet speelt voelt hij zich goed, dan is hij een superheld op avontuur. Op een middag ziet hij een lichtje in het bos, hij denkt dat er hulp is vanuit een andere wereld.

Ik vind het tof dat Reims deze kant van met emoties omgaat ook laat zien in haar verhaal. Het is niet niks dat wanneer Tijl een rode waas ziet hij alleen kan schreeuwen en slaan. Maar ook dit is een manier van het uitten van je emoties. Natuurlijk niet de goede manier, maar door middel van dit samen met je kind te lezen kun je er wel over praten en dat is wat wij erover gedaan hebben.

De fantasie van Reims kent geen stop, waar ik in Levy en het witte wonderdoosje al versteld stond ervan gebeurd dat bij dit avontuur weer. De personages die erbij komen wanneer Tijl zich in de andere wereld waant zijn zeker een aanvulling op het geheel.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *